Societatea, mai vinovată decât individul

Societatea, mai vinovată decât individul

14:57 18.02.2023
0

Dupa aproape 33 de ani de haos politic si administrativ, tara arata ca o corabie in deriva, gata sa se scufunde, cel putin asa ne arata ultimele dezvaluiri aparute si dezbatute cu privire la faptele inumane ale celor care trebuiau sa apere si sa orienteze Romania pe un drum sigur spre viitor. S-a intamplat ca dupa un regim politic anchilozat de doctrina ateista modelata si impusa de regimul stalinist din Rusia, sa trecem si noi la politici libere de progres si civilizatie. Asa se petrec lucruruile dupa transformarile incepute in 1990, de cand peste tot in tara de la sate, comune , orase si pana la capitala, din patru in patru ani sa prinda la conducerea acestor structuri in cea mai mare masura oameni nemernici care te fac mai curand sa crezi ca un spirit diavolesc a luat tara in stapanire si pedepseste toate spiritele valoroase, care de teama ori tac, ori parasesc tara.

Distribuie articol

De acum totul imi este clar, trebuie sa ma bizui doar pe mine. Saracia si lipsa de educatie ne-au invins si riscam sa iesim din istorie.

Circumstantele, mediul social, politic si cultural ne arata ca acesti nemernici sunt mai rau decat sunt in realitate.

Dupa cum se vede pentru Romania nu cred ca exista alta rezolvare a problemelor de azi decat daca recunoastem cu totii ca societatea e cea care va trebui sa se schimbe de vreme ce toate datele ne arata ca merge pe un drum periculos. Ce face statul nostru despre care unii spun ca este un stat mafiot si criminal? Se erijeaza prin minciuna celor care il populeaza mereu, in stat atoatestiutor , stapan pe cotidian si prin arta manipularii, ne prezinta cu tupeu sub forma unor pastile de intelepciune cum ca ar fi marele posesor si unicul detinator al Stiintelor si Adevarurilor. In realitate statul ca forma acceptata si organizata de putere, este asa cum spune NIETZSCHE (Nice) cu peste un secol in urma: cel mai rece dintre monstrii reci”. Pai cine a actinat constient si interesat pentru distrugerea invatamantului ca sistem de educatie in Romania, folosind ca parghie noile pograme prin care au fost pedepsiti aproape toti marii ganditori: istorici, filosofi, pictori si sculptori ale caror opere au fost puse la index. Rezultatele acestor actiuni malefice este statistic vorbind un analfabetism functional in procent de peste 40% din populatia Romaniei. Desigur fenomenul s-a produs si la case mai mari dar la alte dimensiuni, un exemplu ar fi germanii care l-au pedepsit si ei pe marele lor, GOETHE scotandu-l din programa scolara. Dintre toate care s-au distrus, cel mai grav lucru mi se pare ca este mutilarea moralei si culurii crestine, ceea ce a facut ca oamneii sa se uneasca si sa devina dusmani inchipuiti in relatiile sociale.

Din aceste motive eu cred ca aceste lucruri nu mai pot fi mult timp tolerate de cel ATOTPUERNIC, cel care stie bine ce se petrece aici cu noi. ‚”El faureste orice doreste si a lui este voia”, nu a mai marilor planetei care au uitat sa se schimbe pe ei insisi si care cred ca nu mai este nimic de invatat de la lumea de dincolo de granitele tutror credintelor.

Gheorghe DUDUIALĂ


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă