România are cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a 6-a lună consecutivă

România are cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a 6-a lună consecutivă

23:27 18.07.2019
0

Guvernul PSD - ALDE a dus România în fruntea Europei la inflație și la coada listei pentru aderarea la zona euro, scrie europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan, vicepreședinte al grupului PPE din Parlamentul European. România are, pentru a 6-a luna consecutivă, cea mai mare inflație din Uniunea Europeană.

Distribuie articol

Siegfried Mureșan a scris pe contul său de pe Facebook: Asta înseamnă, în primul rând, că românii își permit să cumpere mai puține lucruri cu aceiași bani de la o lună la altă, față de cei mai mulți europeni care se bucură de stabilitatea prețurilor la raft.

În al doilea rând, inflație ridicată înseamnă că suntem la coada listei privind aderarea la zona euro. Stabilitatea prețurilor este unul dintre criteriile principale pentru aderarea de la zona euro.

Iată, în tabel, unde se situează Croația, cu o inflație de 0,5%, și unde este de România. De aceea Croația este la un pas de a adopta moneda unică, iar România nu are în prezent nicio perspectivă de aderare.

Nu aduce absolut nimic bun românilor această inflație record și nu există niciun alt motiv pentru această inflație decât proasta guvernare!


Sursa: Siegfried Mureșan
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă