rEvoluţia României 30 de ani - o întoarcere în timp cu ajutorul benzilor desenate

rEvoluţia României 30 de ani - o întoarcere în timp cu ajutorul benzilor desenate

08:43 17.12.2019
0

Expoziția „rEvoluţia României 30 de ani” - Ilustraţii, benzi desenate de Valentin Iordache, Marian Mirescu şi Viorel Pîrligras a fost vernisată în holul Universității din Craiova în data 16 decembrie.

Potrivit organizatorilor, Craiova universitară a avut o viaţă culturală şi artistică „oficială” şi „neoficială” până în 1989. Printre cele „underground” erau cenaclurile paravan de literatură, grupări amicale de lectură şi discuţii, fanzine editate cu ocazia festivalurilor studenţeşti, „aprobate” cu amuzament, sau literare (SEMN de la Agronomie, MARŢI 311 de la Filologie...) şi de Science Fiction şi Bandă Desenată (SFLASH al cenaclului SFVA), expoziţii de artă de nişă într-o Casă de cultură a studenţilor...

Distribuie articol

În decembrie 1989, revista „Centrului universitar” capătă... „Grai studenţesc”, pe care a şi pierit. Cultura, în general, se „liberalizează” de bine, de rău, iar cea „studenţească” îşi pierde rostul vremelnic.

Cum am întâmpinat evenimentele din Decembrie 1989, cum privim acum în urmă, ce a însemnat Revoluţia? această expoziţie poate fi prilejul unor impresii, rememorări, evocări şi...bilanţ. Şi multe răspunsuri.

În fiecare din desenele noastre sunt „mii de cuvinte”, care aşteaptă să le citiţi, cu bucurie, cu gravitate, cu uimire, amintire, cu plăcere estetică.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă