Piesele lunii ianuarie!  Pană de scris - Ochelari - Toc pentru Ochelari

Piesele lunii ianuarie! Pană de scris - Ochelari - Toc pentru Ochelari

07:29 10.01.2020
0

Toate piesele au aparținut lui Vasile Alecsandri. Ochelarii au ramă din aur, tocul este din argint, lucrat în tehnica filigranului, iar pana de scris este din argint aurit. Au făcut parte din colecția Istrati-Capșa și au intrat în patrimoniul Muzeului Regiunii Porților de Fier după 1950.

Distribuie articol

VasileAlecsandri (1821-1890)

Vasile Alecsandri a fost un poet, dramaturg, folclorist, om politic, ministru, diplomat, academician român, membru fondator al Academiei Române, creator al teatrului românesc și a literaturii dramatice în România, personalitate marcantă a Moldovei și apoi a României de-a lungul întregului secol al XIX-lea. A fost unul dintre fruntașii mișcării revoluționare din Moldova, redactând împreună cu Kogălniceanu și C. Negri Dorințele partidei naționale din Moldova, principalul manifest al revoluționarilor.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă