Rafinament și eleganță în Băile Herculane, la Pensiunea Dimitrios

Rafinament și eleganță în Băile Herculane, la Pensiunea Dimitrios

21:36 03.11.2019
0

Aflată într-o locație unde natura generoasă oferă priveliști de poveste, Pensiunea Dimitrios este ideală pentru un sejur prelungit fiind amplasată pe Valea Cernei la doar 12 kilometri de orașul Băile Herculane.

Distribuie articol

Fără nicio îndoială, stațiunea Băile-Herculane are un patrimoniu istoric de excepție. Civilizația romană a fost atrasă de stațiunea de pe Valea Cernei iar numeroase vestigii sunt mărturii ale acelor vremuri: apeducte, băi, tabule votive ridicate ca semne de mulțumire aduse zeilor pentru vindecare, statui, monede. Pentru romanii sosiți în Dacia, stațiunea de pe Valea Cernei a fost o atracție, fiind impresionați de puterea vindecătoare a apelor.

Băile Herculane au fost atracția capetelor încoronate. Astfel, în 1817 a fost vizitată de împăratul Francisc I al Austriei, în 1852 de Francisc Iosif I, în 1887 de împărăteasa Elisabeta şi chiar de către regele Carol I al României. În 1896, cu prilejul deschiderii canalului de la Porţile de Fier, Băile Herculane au fost vizitate de împăratul Austriei Francisc Iosif I, regele Carol I al României şi Alexandru I, regele Serbiei.

Articolul acesta este dedicat unei locații superbe pe care am descoperit-o în faimoasa stațiune Băile Herculane. Este vorba despre Pensiunea Dimitrios, pensiune de 4 margarete, unde cazarea și serviciile oferite sunt de excelență.

Clădirea pensiunii impresionează prin dimensiune dar și mai impresionante sunt interioarele. Și, am să încep cu concluzia: această pensiune este un exemplu de bun gust, rafinament și eleganță. Interioarele sunt perfect echilibrate cromatic, inducând o atmosferă de relaxare, de liniște, de intimitate. Și, iată de ce spun asta:

De la intrare ești întâmpinat de recepția elegantă: deskul olive, un candelabru cu lumină discretă, fereastra ce permite luminii naturale să accentueze tușele maro mahon. Pentru cazare, poți să alegi una dintre cele 9 camere cu pat matrimonial sau apartamentul.

Camerele sunt spațioase și elegante. Mobilierul de culoare gri deschis sau alb, baza de culori a accesoriilor formată din mai multe nuanțe de bej, lumina discretă, galbenă a aplicelor, transformă interiorul într-un spațiu cald, primitor și relaxant, pe de o parte, iar, pe de altă parte, elegant și rafinat.

Stilul este îmbogățit prin prezența unor piese de mobilier practice dar foarte interesante ca și design: scaune, taburete, noptiere. Este respectată măsura, mobilierul este ales cu grijă și îmbinat armonios fiind dispus astfel încât dimensiunea camerei rămâne aerisită.

Toate camerele au balcoane și te poți relaxa respirând aerul proaspăt al pădurii și poți admira peisajul. Sau, și mai bine, poți vedea și cunoaște îndeaproape frumusețea Munților Cernei, pentru că, așa cum spuneam mai sus, Pensiunea Dimitrios se află într-o zonă privilegiată de natură. Personalul pensiunii închiriază biciclete pentru plimbări prin pădure sau se pot organiza, cu microbuzul, excursii la câteva obiective turistice din împrejurimi: Mănăstirea Vodiţa, Mănăstirea Sfanta Ana, Hidrocentrala Porţile de Fier I, Cazanele mici, Chipul lui Decebal de la Mraconia, Mănăstirea Prislop, Cascada Bigăr.

Revenind la interioarele Pensiunii Dimitrios țin să descriu restaurantul care te transpune la un alt nivel al rafinamentului și al eleganței.

Amenajarea interiorului restaurantului are influențele stilului art nouveau. Liniile curbe, ușor ondulate ale mobilierului, motivele stilizate inspirate din natură, iluminatul discret care înnobilează culorile pale ale mobilierului sunt doar câteva elemente ale rafinamentului acestui spațiu.

Accesoriile şi obiectele de decor folosite: ceasuri, sfeșnice, oglinzi mari sau tablouri cu rame de lemn sculptat sau bronz sau vaze punctează și mai intens senzația de eleganță, de boem.

Culorile deschise, mobilierul curbat, motivele florale, care aduc natura în interior accentuează pofta de viață boemă. Bucatele alese din meniul restaurantului sunt servite prompt și profesionist, exact ca într-un local de renume din capitală.

Și, pentru că Pensiunea Dimitrios se află într-o zonă atât de bogată în frumuseți naturale, se pot organiza de către administratori excursii şi drumeţii cu ghid turistic calificat pe principalele trasee turistice marcate şi amenajate din Parcul Național Domogled – Valea Cernei: la Cascada Vânturătoarea, Cheile Tasnei, Crucea Albă, Cătunele Inelet şi Scărişoara.

Iată de ce recomand Pensiunea Dimitrios pentru eleganța și rafinamentul locației, servirea impecabilă, amplasarea în mijlocul naturii, administratorul fiind concentrat pe fiecare detaliu care oferă excelența necesară unei clientele pretențioase.


Sursa: Turist prin Romania
Sursa imagine: Pensiunea Dimitrios, Baile Herculane
Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă