Produse eco! El este olteanul care prepară cele mai gustoase preparate tradiţionale după reţete originale de sute de ani

Produse eco! El este olteanul care prepară cele mai gustoase preparate tradiţionale după reţete originale de sute de ani

17:31 24.11.2019
0

Cârnaţii "din topor", carnea "la garniţă", sunt doar câteva dintre produsele tradiţionale făcute de un oltean după reţetele originale, folosite acum o sută de ani. Toate aceste bunătăţi se găsesc atât în ţară, cât şi pe mesele gurmanzilor din străinătate.

Distribuie articol

Aurel Simion a ridicat pe locul unui fost CAP, Aurel Simion, în 1991, prima hală în care a început să prepare mezeluri. Aici prepară produse după reţete moştenite din bătrâni, doar cu ingrediente eco.

„ Firma s-a înființat în anul 1991 având ca activitate de bază abatorizarea, tranșarea și prepararea cărnii. În urma dezvoltării continue și ca urmare a investițiilor făcute începand cu anul 2005 firma a renunțat la activitatea de abatorizare, concentrându-se pe producția de preparate din carne, produse tradiționale și pe producția de produse ce acoperă tot spectrul gamei Fast Food. Schimburile care au loc pe piață necesită o flexibilitate mare a procesului de producție. Utilajele și echipamentele moderne ale societății noastre permit o adaptare rapidă la cerințele pieței”, spune Aurel Simion.

Cârnaţii "din topor" au fost primii atestaţi ca produs tradiţional românesc.

Acum se foloseşte tehnologia modernă, însă reţeta este la fel ca acum o sută de ani. Firma fraţilor Simion a înregistrat 9 produse tradiţionale româneşti.

2 milioane de euro au fost investite în fabrică, iar acum se prelucrează zilnic, aproximativ 2 tone de carne. 400 de tone sunt transformate în 3 feluri de cârnaţi, carne la garniţă, muşchi perpelit, slănină usturoiată, jumări, tobă şi caltaboş oltenesc.

De bunul mers al producţiei din fabrică se ocupă Petre Simion. Împreună cu fratele său se străduieşte să facă din „bucatele ca altădată", produse cunoscute în lumea întreagă.

„Sunt mai scumpe decât celelalte produse pentru că nu au adaosuri, nu au produse de substituire şi altceva. Nu neapărat oamenii cu foarte mulţi bani apreciază produsul tradiţional. Avem şi probleme de percepţie şi de gust cu tinerii născuţi după 1980 şi care n-au mai avut contact cu viaţa la ţară. Ei se uită după culoare, după luciu... acel potenţiator de gust. A gustat un produs cu chimicale în el şi imediat... ca un drog, mai vrea încă o dată”, mai spus proprietarul.

Aurel Simion şi-a deschis şi un atelier de olărit unde un meşter priceput, venit de la 100 kilometri, îi confecţionează oalele şi străchinile pentru carnea la garniţă şi jumările de porc.

Produsele fabricate la Stupărei se vând în toate colţurile României dar şi în Franţa, Anglia, Spania, Germania, Austria şi Luxemburg.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă