Principesa Maria, vizită în Marea Britanie, la invitația Fundației Children in Distress – Copii în Dificultate

Principesa Maria, vizită în Marea Britanie, la invitația Fundației Children in Distress – Copii în Dificultate

18:34 24.09.2019
0

În perioada 19-21 septembrie 2019, Alteța Sa Regală Principesa Maria a efectuat o vizită cu caracter public în Marea Britanie.

A fost a zecea vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2019, după vizita Principelui Radu la Istanbul (februarie), cea a Principesei Maria la Bruxelles (februarie), a Principelui Radu în Azerbaidjan (martie), după vizitele Custodelui Coroanei și Principelui Radu în Franța și Danemarca (aprilie) și Luxemburg (mai), după vizita Principesei Maria în taberele de refugiați sirieni din Turcia (mai) și după vizita Principelui Radu la Madrid (iunie) și după vizitele Principelui Radu la Madrid (iunie) și în Turcia (septembrie).

Vizita Principesa Maria în Marea Britanie a avut loc la invitația Fundației “Children in Distress – Copii în Dificultate”, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale.

Distribuie articol

Fundația funcționează ca sucursala din România a Fundației ”Children in Distress” din Marea Britanie și desfășoară programe de asistență și protecție pentru mai multe categorii de copii: cu dizabilități, cu boli cronice în fază terminală, infectați cu HIV/SIDA, copii cu risc de abandon familial și școlar.

Principesa Maria a vizitat Riddlesdown Collegiate din Surrey și St. Lawrence Church of England Primary School din Kent unde învață elevi din ciclul primar și gimnazial.

Cele două școli susțin campania“Love in a box” a Fundației, având un mare sprijin din partea elevilor în derularea acestei campanii umanitare.

Principesa Maria a cunoscut elevii și profesorii celor două școli, care i-au prezentat Alteței Sale Regale activitățile, metodele de predare precum și sălile în care se desfășoară cursurile.

Un moment deosebit al vizitei l-a constituit evenimentul aniversar al Fundației, la 30 de ani de la fondare, găzduit de Institutul Cultural Român din Londra. Evenimentul a avut loc în prezența unui mare număr de participanți, reprezentanți ai societății civile din Marea Britanie și membri ai comunității românești. Au luat cuvântul Principesa Maria, doamna Valentina Zaharia, director executiv al Fundației, precum și doamna Magda Stroe, director ICR Londra. Evenimentul s-a încheiat cu recitalul susținut de soprana de origine română Nelly Miricioiu.


Sursa: România Regală
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă