Primul demers pentru reabilitarea Spitalului din Vânju Mare. Autorităţiile judeţene vor să redeschidă spitalul

Primul demers pentru reabilitarea Spitalului din Vânju Mare. Autorităţiile judeţene vor să redeschidă spitalul

07:24 18.09.2019
0

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean, convocată de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a fost supus votului un proiect deosebit de important pentru județul Mehedinți și mai ales, pentru cei care locuiesc în zona de sud și care în ultimii ani, au fost văduviți de servicii medicale specializate, după ce Spitalul din Vânju Mare a fost închis de guvernarea democrat-liberală din anul 2011.

Distribuie articol

Mai exact, în cadrul ședinței, a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care s-a introdus pe lista de investiții a Consiliului Județean obiectivul “DALI reabilitare și dotare Spitalul Vânju Mare”. Totodată, în urma unei rectificări bugetare, a fost alocată suma de 170 000 lei pentru acest studiu.

“Este primul demers concret pe care îl facem în urma discuțiilor pe care le-am purtat cu conducerea Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, cu cadrele medicale care lucrează acum la Secția externă din Vânju Mare, dar mai ales cu oamenii din zonă care își doresc să se redeschidă spitalul.

În plus, în această dimineață am purtat discuții cu cei trei medici rezidenți care se află, în prezent, pe statul de personal al centrului multifuncțional de la Vânju Mare, la secțiile Obstetrică-Ginecologie, Pediatrie și Chirurgie și care s-au arătat interesați să rămână aici să lucreze, după examenul de rezidențiat în condițiile în care unitatea va fi modernizată. De asemenea, facem demersuri în continuare, pentru completarea schemei de personal pentru Spitalul de la Vânju Mare, astfel încât, după procesul de reabilitare și dotare, pacienții să beneficieze de condiții bune de diagnosticare și tratament, fără a fi nevoie, neapărat, să vină la Drobeta Turnu Severin.”, a spus președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă