Primăria Drobeta Turnu Severin vă aşteaptă la Ziua Marinei

Primăria Drobeta Turnu Severin vă aşteaptă la Ziua Marinei

08:56 07.08.2019
0

Autorităţile portuare cu sprijinul Primăriei Drobeta Turnu Severin fac ultimele pregătiri pentru Ziua Marinei, care se anunță plină de evenimente.

Distribuie articol

Severinenii sunt aşteptaţi joi, 15 august, să participe în Portul din Drobeta Turnu Severin la manifestările organizate cu prilejul Zilei Marinei.

A fost pus la punct un program din care nu vor lipsi, bineînţeles, jocurile marinăreşti, dar și croazierele cu vaporul pe Dunăre (rezervările se pot face prin agenție la telefonul 0725.121.717 sau în port).

Manifestările vor începe la ora 10,00 cu intonarea imnului de stat şi discursul oficialităţilor locale. Între 10,30 și 11,00 urmează o slujbă religioasă susţinută de un sobor de preoţi, după care vor avea loc depunerile de coroană la Monumentul Eroilor Marinari din port din partea autorităţilor şi instituţiilor locale.

”Îi așteptăm pe severineni joi, 15 august, în Port, pentru a participa împreună la activitățile organizate în această zi, în care prăznuim Adormirea Maicii Domnului și în care, deopotrivă, serbăm Ziua Marinei. Este momentul în care onorăm cutezanța celor care poartă drapelul României pe mările și oceanele lumii și totodată un prilej de rememorare a sacrificiului săvârșit de eroii marinari pentru țară”, spune primarul Marius Screciu.

Momentul mult aşteptat vor fi jocurile marinăreşti: trasul la parâmă, alergatul cu oul în lingură, alergarea în sac, atingerea purcelului agăţat la capul unui şcondru dat cu ulei, vânătoarea de rațe. Acestea vor începe în jurul orei 11,30.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă