Festivalul românilor din Serbia, în organizarea Asociației pentru Tradiția și Cultura Românilor Dunărea din Kladovo

Festivalul românilor din Serbia, în organizarea Asociației pentru Tradiția și Cultura Românilor Dunărea din Kladovo

20:45 05.07.2019
0

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat în această după-amiază la Festivalul românilor - Kladovo 2019, eveniment organizat de Asociația pentru Tradiția și Cultura Românilor “Dunărea”, din Kladovo. La simpozionul care a deschis festivalul au participat etnici români ai mai multor comunități de pe teritoriul statului vecin.

Distribuie articol

“Am decis să ne alăturăm prin Consiliul Județean Mehedinți, din dorința de a păsta o legătură strânsă cu etnicii români din toată Serbia, nu doar din Valea Timocului. Celor prezenți, le-am transmis un mesaj de susținere a intereselor lor, atât din partea mea, ca și președinte al Consiliului Județean Mehedinți, cât și ca reprezentant al partidului de guvernământ care a creat în România, pentru prima dată, Ministerul Românilor de Pretutindeni, minister care a optimizat acordarea de finanțări pentru proiecte culturale ale românilor din comunitățile din străinătate. Guvernul a emis o ordonanță de urgență prin care a fost modificată Legea Cetățeniei, în așa fel încât românii din Serbia să poată obține cetățenie română.

În context European, trebuie spus că europarlamentarii supraveghează și susțin parcursul Serbiei în procesul de negociere a aderării la Uniunea Europeană, iar în Parlamentului României, senatorul social-democrat de Mehedinți, Liviu Mazilu a elaborat un proiect de lege privind finanțarea unor proiecte pentru comunitatea din Serbia, direct prin Consiliul Județean. Legea se află în prezent, la promulgare.

În județul Mehedinți, Asociația “Forum pentru Cultură și Identitate” este cea care promovează interesele culturale și de identitate ale românilor din Serbia și s-a implicat activ în organizarea acestui eveniment. Le doresc multă sănătate etnicilor români din Serbia și mult succes în susținerea intereselor lor în țara în care trăiesc!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă