Populația din Kiev și Harkov, măcelărită la ordinul lui Putin. Mercenarii ceceni și cei din grupul Wagner fac prăpăd

Populația din Kiev și Harkov, măcelărită la ordinul lui Putin. Mercenarii ceceni și cei din grupul Wagner fac prăpăd

17:03 01.03.2022
0

Ucraina reușește să reziste în continuare atacurilor trupelor ruse și intră în a șasea zi de la declanșarea războiului de Vladimir Putin. Armata ucraineană spune că a reușit să respingă mai multe atacuri în împrejurimile capitalei, în timp ce în mai multe orașe au fost bombardamente care au țintit inclusiv structuri și blocuri civile. În timp ce țările UE se mobilizează să ofere ajutor Ucrainei, ministerul rus de Externe, amenință țările implicate în furnizarea de arme letale și carburanți către Forțele Armate ale Ucrainei.

Distribuie articol

Populația Ucrainei este măcelărită ân urma atacurilor criminale lansate de armata lui Putin, la care s-a alăturat gruparea criminală din grupul de mercenari Wagner și luptători ceceni. Armata rusă anunță că va lovi infrastructura serviciilor de securitate ucrainene din Kiev și cere civililor care locuiesc în apropiere ă părăsească zona. Cartiere de locuințe sunt rase de rachele rusești lansate fără discernământ.

Un convoi blindat rusesc lung de câteva zeci de kilometri se apropie de Kiev dinspre nord-vest, potrivit imaginilor din satelit publicate peste noapte de luni spre marți.

Autoritățile ucrainene au acuzat armata rusă că a bombardat zone rezidențiale din mai multe orașe, inclusiv din Harkiv, unde au loc lupte aprige.

Grupul Wagner, un grup de mercenari conduși de unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Putin, ar fi adus acum 5 săptămâni oameni din Africa pentru această misiune, oferind un bonus financiar uriaș. Informațiile despre misiunea lor au ajuns la guvernul ucrainean sâmbătă dimineața și câteva ore mai târziu Kievul a declarat o ”curățenie” pe durata următoarelor 36 de ore, avertizându-i pe civii să rămână în case.

Grupul Wagner a operat anul trecut în Republica Centrafricană, unde au fost acuzați că "se substituie" autorităţii statului.

Grupul Wagner este suspectat, în special de Paris, că acţionează în numele Kremlinului, unde acesta nu doreşte să apară prea oficial.

"Wagner este în primul rând o companie de mercenari ruşi care fac război prin procură în numele Rusiei, chiar dacă Rusia neagă (...) Nu păcăleşte pe nimeni", a insistat ministrul.

În septembrie, ministrul francez de externe i s-a plâns de acest lucru omologului său rus, Serghei Lavrov, cu prilejul Adunării Generale a Naţiunilor Unite la New York.


Sursa: hotness.ro
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă