Iohannis nu s-a lăsat păcălit de Dăncilă: Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern

Iohannis nu s-a lăsat păcălit de Dăncilă: Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern

19:02 28.08.2019
0

Președintele Klaus Iohannis a acționat prompt, miercuri, pentru a sancționa inresponsabilitatea premierului Dăncilă care a declanșat criza politică în care a intrat România prin ieșirea ALDE din alianța guvernamentală cu PSD. A precizat că nu acceptă nicio propunere de remaniere a Guvernului și propunând calea de urmat.

Iohannis a fost categoric: În primul rând, nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui Guvern, nu doar pentru că acest Guvern şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier”.

Distribuie articol

Președintele a trimis Guvernul Dăncilă să ceară votul Parlamentului României pentru remaniere, obligație care este impusă de Constituția României în cazul schimbării structurii guvernamentale.

“După alegeri, cu o nouă majoritate în mod constituţional, putem face mult mai mult împreună. Până atunci, astăzi, actualul Guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlament printr-o procedură pe care le solicit să o declanşeze”, a mai spus președintele.

Președintele a ținut, totodată, să îi asigure pe români că țara nu va intra într-o criză profundă.

”Dacă – dacă – noua configurație a guvernului va trece în Parlament, eu le spun celor de la guvernare că voi rămâne ferm pe poziția mea de apărător al valorilor democratice, al statului de drept, al modelului de dezvoltare pro-occidental, pe care îl merită și îl doresc majoritatea românilor. Nu voi permite PSD să își bată joc de România și de români! Dacă însă noua configurație a Guvernului nu va fi aprobată, îi asigur pe români că există soluții corecte, democratice și constituționale pentru ca România să nu intre într-o criză profundă”, a explicat șeful statului.


Mihai Firică

Mihai Firică

director fondator PRO Oltenia - ziar online: Informaţia veritabilă te face mai puternic. Orice decizie iei, a fi la curent cu ultimele noutăţi din domeniul care te interesează este o condiţie a succesului. Viaţa de zi cu zi te-a învăţat, dragă cititorule, că a afla o informaţie în timp real, cu un pas înaintea celuilalt, deschide oportunităţi nebănuite.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă