O şcoală din Olt a fost închisă în prima zi de şcoală

O şcoală din Olt a fost închisă în prima zi de şcoală

14:41 14.09.2020
0

Cinci profesori din judeţul Olt au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, în pragul începerii şcolii, iar în unul dintre cazuri s-a hotărât închiderea şcolii şi mutarea tuturor cursurilor online.

Distribuie articol

"Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat Hotărârea nr. 31/14.09.2020 cu privire la intrarea în scenariul 3 de funcționare a Școlii Gimnaziale Vădăstrița din comuna Vădăstrița, județul Olt, scenariu ce presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Măsura se aplică pe o perioadă de 7 zile.

Decizia suspendării cursurilor a fost adoptată în urma confirmării, în data de 13.09.2020, a unui caz pozitiv din rândul cadrelor didactice.

Precizăm că, în urma anchetei epidemiologice desfășurată de către Direcția de Sănătate Publică Olt, un număr de 20 de cadre didactice au fost declarate contact direct, în urma participării la ședința Consiliului profesoral din data de 07.09.2020. Cadrele didactice în cauză se află în izolare la domiciliu.

Menționăm că, la data prezentului comunicat, în județul Olt, rata de incidență cumulată a cazurilor Covid-19 este sub limita de alertă de 3/1000 locuitori.

Pe baza situației epidemiologice transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt va analiza propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Olt și Direcția de Sănătate Publică Olt și va aproba săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, prin hotărâre, scenariul în care va funcționa fiecare unitate de învățământ în parte", au precizat reprezentanţii Prefecturii Olt.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă