Asistent medical generalist - o specializare la care te poți înscrie la Școala Postliceală Sanitară SAN-ECO-MED Craiova

Asistent medical generalist - o specializare la care te poți înscrie la Școala Postliceală Sanitară SAN-ECO-MED Craiova

11:16 06.08.2019
0

Școala Sanitară Postliceală SAN-ECO-MED, acreditată prin ordinul de ministru nr. 4393 din 03.07.2019, face înscrieri pentru anul şcolar 2019-2020 la specializarea Asistent medical generalist. Cele 140 de locuri reprezintă o șansă pentru a putea ca toți cei care își doresc să profeseze această meserie să urmeze cursurile predate de cadre didactice cu mare experiență. Școala dispune de spații moderne de învățământ, cu săli de cursuri, sală de demonstrate, laboratoare dotate cu aparatură modernă, practica realizându-se în instituții de profil din Craiova, după un program structurat în concordanță cu conținuturile științifice.

Distribuie articol

CINE SUNTEM

Școala Postliceală Sanitară SAN-ECO-MED Craiova s-a înființat în anul 2014, ca o alternativă la învățământul medical de stat din România, ce funcționează, potrivit legii, pe principiul nonprofit, respectă standardele naționale, promovează principii nediscriminatorii și respinge ideile, curentele și atitudinile antidemocratice, xenofobe, șovine și rasiste.

Până în prezent, au absolvit două generații de asistenți medicali generaliști, cu recunoașterea studiilor în tară și în afara granițelor tării. De la înființare, din 2014, în fiecare an, înscriem fără taxă de scolarizare absolvenți de liceu, care aparțin grupurilor defavorizate, la recomandarea Agenţiei de Consiliere şi Sprijin pentru Minorităţi și Persoane Defavorizate (ACS-MPDR) iar începând din 2016, în urma unor examene de selecție, oferim locuri fără taxă, în limita a 10% din numărul de nou înscriși în fiecare an.

Școala dispune de spații moderne, are un colectiv de cadre didactice bine pregătite, alcatuit din medici specialiști, farmaciști, profesori de instruire practică și profesori de specialități paraclinice, selectat pe criterii de profesionalism, cu experiență didactică dovedită de-a lungul anilor. Fiecare dintre profesorii, medicii sau farmacistii care pregătesc elevii, lucrează cu multă dedicație, într-un climat plăcut, motivațional, aplicând metode moderne de învățământ, astfel încât, fiecare zi petrecută în sala de curs sau la stagiul practic să constituie un beneficiu pentru elevi. Școala oferă stagii de formare în spitalele din Craiova sau în U.E., prin proiecte Erasmus+.

Director,

Prof. Luminita Georgescu

EXPERIENȚELE CURSANȚILOR Școlii Postliceale Sanitare San-Eco-Med

Croitoru Ionela-Valentina, anul II, Asistent Medical Generalist: Am absolvit, în 2012, Tehnologia Prelucrării Produselor Alimentare la Facultatea de Agronomie, Horticultură iar în 2014, master ”Controlul și expertiza produselor agroalimentare”. Nu am găsit loc de muncă conform studiilor iar în anul 2017, am dat admitere pe locurile fară taxă la Școala Postliceală Sanitară ”San-Eco-Med”, unde voi fi, din septembrie, în ultimul an de studiu.

Cea mai frumoasă experiență ca elevă a acestei școli am trăit-o când am mers în stagiu clinic, 5 săptămâni, în clinica Casa di Cura Villa Elisa, din Cinquefrondi, Italia, în perioada 9 aprilie - 11 mai 2018. Acolo am însușit noi cunostințe, abilități și competențe privind utilizarea tehnologiei moderne în acordarea de îngrijiri medicale pacienților, într‐un mediu real și într‐un alt sistem de sănătate.

Am cunoscut serviciile medicale din sistemul de sănătate european; mi-am dezvoltat competențele și abilitățile: lingvistice, de comunicare culturală cu pacienții, de lucru în cadrul unor echipe medicale multiculturale, am învățat să devin cetățean europen activ și mi-am dezvoltat capacitatea de adaptare la condițiile de lucru și viață dintr-o țară europeană. Îmi doresc să lucrez în domeniul medical, găsesc mari satisfacții în a ajuta oamenii, am frecventat cu regularitate cursurile și stagiile în spitalele din Craiova și în Italia, prin proiectul Erasmus+.

PENTRU ANUL SCOLAR 2019-2020 ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ SAN-ECO-MED CRAIOVA ORGANIZEAZĂ SELECȚIE

Pentru specializarea: Asistent medical generalist - 140 locuri (5 clase)

Școala este acreditată prin ordinul de ministru 4393/03.07.2019.

ÎN FUNCȚIE DE SOLICITĂRI, LOCURILE SE POT SUPLIMENTA

INSCRIERI: la secretariatul şcolii între orele 09:00 - 16:00, strada Rovinari nr. 1A

(sediul Liceului "Traian Vuia"- corp B, etajul III / fostul Liceu Industrial nr.1),

în perioada 18 iunie – 2 septembrie – 2019

Pentru înscriere, candidații vor prezenta un dosar mapă ce va cuprinde:

- cerere de înscriere Aici descarcati Cererea de inscriere »

- certificat de naștere, carte de identitate și, după caz,

- certificat de căsătorie, în copie, certificate "conform cu originalul" de către un membru al comisiei de admitere;

- diploma de bacalaureat sau certificat de absolvire a liceului (copie conformată), iar pentru absolvenții promoției 2019 adeverință de absolvire a studiilor liceale, după caz;

- foaie matricola pentru clasele IX-XII/XIII;

- adeverința medicală eliberată de medicul de familie din care să rezulte că este sănătos clinic și apt pentru calificarea pe care dorește să o dobândească.

- chitanța de achitare a taxei de înscriere eliberată de casieria unității în valoare de 100 lei

Persoanele căsătorite vor completa pe dosar cu majuscule numele conform certificatului de naștere, urmat în paranteză de numele după căsătorie, inițiala tatălui (prima litera), apoi prenumele (dacă sunt mai multe, se trec toate).

Taxa de școlarizare este 2400 de lei pe an, achitată în patru tranșe.

Școlarizarea elevilor admiși se face pe baza unui contract de școlarizare încheiat între Școala Postliceală Sanitară SAN-ECO-MED Craiova și elevi. Neîncheierea acestui contract până pe data de 9 septembrie 2019, odată cu achitarea primei tranșe din taxa de școlarizare, atrage după sine respingerea dosarului.

Admiterea se face în ordinea depunerii dosarelor.

Prima validare a candidaților admiși va fi în data de 9 septembrie 2019.

Școala oferă posibilitatea de a ocupa locuri fără taxă de școlarizare, subvenționate de Asociația San-Eco-Med Craiova, în limita a 10% din numărul de înscriși. Examenul de selecție va fi în data de 4 septembrie 2019, ora 10:00.

Metodologia, tematica şi bibliografia se regăsesc mai jos.

Taxa de examinare este de 50 lei.

http://www.scoalasanitarasanecomed.ro/admitere.php


Sursa: Școala Postliceală Sanitară San-Eco-Med
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă