După 3 decenii de la starea de insurectie militară pentru preluarea puterii din 1989, mecanismul sistemului democratic de a cerne valorile pe criteriul meritocrației s-a dovedit foarte deficitar.
Distribuie articol
Un cumul de factori precum: fragilitatea sistemului democratic, polarizarea politică a populației și nu în ultimul rând corupția, ne-au adus în pragul haosului generalizat. pe fondul unei tranziții haotice, fără sfârșit și fără \"sfânta nebunie\" a idealului național, în locul ordinei de drept firești, constatăm că toți infractorii au legile lor și acționează după bunul lor plac. După fiecare rând de alegeri, majoritatea câștigătoare jură pe sfânta Biblie că va servi cu credință țara. Dar la scurt timp uită de jurământ și își bagă virgula în programele vânturate în fața alegătorilor și în toate programele comunităților și ale oamenilor pe care îi reprezintă. Dacă analizezi situația actuală din perspectivă istorică, constați că nu este nimic nou, România a fost și este ținută în stare de subdezvoltare, în sărăcie și în mizerie.
Din păcate vedem că nici acum țara noastră nu mai are ce face cu tinerii inteligenți, cu specialiștii atât de necesari și valoroși, deși se spune că fructul poartă în sine și vârfuri și rădăcini.
Puterea politică, statul prin ceea ce face acum ne ajută să înțelegem și să nu ne mai îngrijorăm, pentru că dacă Dumnezeu a făcut lumea din nimic, acum nimicul răzbate în toate prin puterea lui de distrugere. Munca, din izvorul oricărei avuții cum spun economiștii, a devenit o rușine, este înlocuită cu nemunca ca sursă de bogăție și îmbuibare. Un lucru se dorește, să devină clar pentru generația prezentă și viitoare că dacă vrei să trăiești bine fără a munci vreodată, trebuie să fii profund îndrăgostit de o anumită activitate: să furi tot și fără frică de brațul legii.
Așa se întâmplă când ignoranța este înzestrată cu putere și în loc să fie purtată ca o cruce este vânturată ca o secure.
Din această perspectivă, eu cred că și de data aceasta vom avea parte de o campanie murdară pentru că oamenii politici vechi și noi, sunt adepții stilului machiavelic. Aproape toți uită că pentru a schimba ceva, trebuie să se schimbe pe sine să înveți mai întâi pentru ei ca să știe pentru toți.
Dacă nici de data aceasta românii nu se trezesc la realitate și nu vor alege oameni noi capabil să schimbe România, care înțeleg că suferința sporește absurditatea vieții, înseamnă că suntem sortiți să trăim așa și nu altfel.
Personal, în calitate de om politic și creștin motivat religios, prefer și sper să fac ceva în primul rând pentru săraci, nu pentru virtutea lor de \" învinși\" ai tuturor timpurilor, dar mai ales pentru că au mai multă inimă și omenie decât ceilalți oameni. Sper că măcar acum electoratul să înțeleagă situația în care ne aflăm și să voteze cu mintea, sufletul și inima. Dacă în acest prezent istoric tulbure și neprielnic nu se va schimba nimic, atunci vom spune că imaginația acestui neam a secat, iar lipsa de speranță a omului creator va duce la un scepticism infernal generalizat.
Gheorghe Duduială
Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.