Nicolae Ciucă, încă un angajament onorat față de doljeni: a fost semnat contractul pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova

Nicolae Ciucă, încă un angajament onorat față de doljeni: a fost semnat contractul pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova

11:56 09.11.2022
0

Contractul pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgență Craiova a fost semnat ieri, ceea ce reprezint[ încă un angajament asumat de către premierul liberal Nicolae Ciucă prin care investițiile în Craiova să reprezinte o prioritate. Contractul de proiectare pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova are o valoare de 25.743.600,00 lei, fără TVA. Realizarea proiectului tehnic va dura 12 luni, iar construcția efectivă a Spitalului Regional Craiova, 48 de luni.

Spitalul Regional de Urgență Craiova va avea 807 paturi, 19 săli de operație, ambulatoriu, 52 de cabinete și va oferi servicii medicale de ultimă generație pentru locuitorii din regiunea Olteniei și nu numai. Un proiect ambițios, pentru calitatea în sănătate și pe care Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, l-a demarat și sunt toate șansele ca investiția să fie realizată conform graficului.

Distribuie articol

Spitalul Regional de Urgență Craiova a fost mereu o prioritate pentru Partidul Național Liberal, un obiectiv deblocat de Guvernul PNL în anul 2020 prin obținerea finanțării europene și pentru care Guvernul Ciucă a contractat de la Banca Europeană de Investiții un împrumut de 368 de milioane de euro. În total, investiția este de aproximativ 603 milioane euro, finanțată prin fonduri nerambursabile și împrumuturi.

Nicolae Ciucă: Tot parte a programului nostru liberal este și atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților. Iar aici noutatea adusă de PNL o reprezintă descentralizarea fondurilor și implementării proiectelor europene. Recent, Comisia Europeană a aprobat Programul Regional Oltenia. 1,2 miliarde euro sunt alocate regiunii în perioada 2021-2027, iar, prin descentralizarea programelor operaționale, planificările și deciziile se vor lua cât mai aproape de comunități, așa cum este corect.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă