Consilierii PNL Craiova pun tunurile pe administrația PSD-Manda: RAT Craiova înseamnă datorii, datorii, datorii

Consilierii PNL Craiova pun tunurile pe administrația PSD-Manda: RAT Craiova înseamnă datorii, datorii, datorii

09:11 25.06.2020
0

Liberalii craioveni resping planurile administrației PSD de a îndatora nejustificat bugetul local prin investiții plănuite de Sorin Manda, un manager pe care l-ar dori înlăturat din fruntea RAT Craiova. Grupul consilierilor PNL din Consiliul Local Craiova a trimis presei un comunicat în care consideră că \"Planurile administrației PSD în legătură cu RAT Craiova SRL pot fi descrise astfel: datorii, datorii, datorii. Astfel, pe ordinea de zi a sedinței din data de 25.06.2020 figurează aprobarea unui acord de pre-finanțare semnat cu BERD pentru suma de 6 milioane de Euro.\"

Partidul Național Liberal atrage atenția că pe umerii craiovenilor este pus încă un bir de către administrația PSD, reprezentată în acest caz de Sorin Manda.

Potrivit liberalilor craioveni, banii sunt destinați pentru “modernizare ateliere de reparaţii, corp birouri, dispecerat, spălătorie, platforme şi împrejmuiri precum şi reţele electrice cu echipamente aferente, respectiv tot ceea ce presupune activitatea de exploatare şi întreţinere a flotei auto.” Iată cum se pot “toca eficient” 6 milioane de euro în vremuri de criză economică prefigurată.

Distribuie articol

Grupul consilierilor municipali ai PNL Craiova: La un calcul sumar, cu o perioadă de rambursare de 8 ani (din care un an de grație), rezultă că RAT ar avea de înapoiat aproape 1 milion de euro/an – sumă pe care cu siguranță nu și-o permite în actuala situație economică și având în vedere cifrele seci din contabilitate.

Tot în sedința de pe 25.06.2020, la punctele 25 și 26 avem de a face cu scumpiri ale prestărilor efectuate de către RAADPFL către Primaria Craiova (întreținere și reparare a străzilor cu îmbrăcăminte din pavaj de piatra brută – respectiv alte “tarife pentru activitățile date în gestiune directa RAADPFL”).

De asemenea, găsim o propunere de alocare a sumei de 110.000 lei pentru achiziționarea unui generator de ceață rece cu alimentare Diesel, spre a fi folosit de către Salubritate Craiova SRL; considerăm suma ca fiind disproporționată în raport cu nevoile curente ale societății și cu costurile din piață.

În concluzie, avem de a face cu 3 exemple diferite, dar care ilustreaza perfect incapacitatea administrativă a PSD și care poate fi tradusă astfel: datorii, scumpiri, irosire de bani. Pentru aceste motive, grupul de consilieri PNL din Consiliul Local Craiova va vota împotriva acestor propuneri, precum și împotriva propunerii de prelungire a mandatului directorului RAT Craiova (Sorin Manda) până la data de 31.12.2020.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă