Natură, eleganță, tradiție, ospitalitate? Casa Simon din Suseni

Natură, eleganță, tradiție, ospitalitate? Casa Simon din Suseni

14:51 02.03.2020
0

Trebuie să recunosc, era ger, dar un ger combinat cu ceață care pătrundea și în cele mai adânci cotloane ale corpului. Peste tot, era alb datorită ceții, pentru că zăpadă, era câte un petic ici, colo. Oricum, peisajul era absolut fantastic chiar dacă era ger năpraznic.

Distribuie articol

Era trecut de jumătatea lui ianuarie când am decis să fac o plimbare la polul frigului. Nu vă gândiți la alte meleaguri decât cele românești pentru că referința mea era către zona Joseni. Eram nerăbdător să văd Lacul Zetea, Cascada Vărșag și panorama de la Suseni, de la punctul de belvedere care ilustrează perfect cariera de andezit.

Cum vii de la Gheorgheni și urci către punctul de belevedere de la carieră, un drumeag, pe partea dreaptă te duce într-un loc pe care îl poți vedea doar cu ochii minții atunci când citești poeziile lui Coșbuc sau când îți imaginezi un loc idilic, unde te relaxezi la căldura unui șemineu și flăcările jucăușe joacă în spatele sticlei șemineului. Exact acest peisaj l-am descoperit la Casa de oaspeți Simon din Suseni. Drumul acoperit cu zăpadă înghețată m-a dus peste un pârâu înghețat pentru a se opri peste câteva zeci de metri în buza pădurii, lângă foișor, la Casa Simon.

Decorațiunile de sărbători mai erau așezate frumos la geamuri, care completa perfect tabloul creat de peisajul alb de afară. Erau doar -14 grade afară, iar ora nu trecea de 15.30. Mă uitam cu jind la ciubărul de lângă casă și îmi imaginam cum ar fi să faci o baie fierbinte când afară era atât de frig. Mi-am propus să încerc acest lucru data viitoare când revin aici. În interior, am intrat într-un living/salon de servire a mesei cu 20 de locuri și o canapea pe colț. Căldura dată de șemineu mă învăluia din toate părțile. Ușor, ușor, am început să îmi simt extremitățile. Aici, categoric, este locul cel mai bun de la Casa Simon pentru a te relaxa cu o cană de ceai fierbinte sau un pahar de vin fiert cu scorțișoară. Bucătăria open space avea toate dotările necesare, de aici nelipsind mașina de spălat vase, vesela și toate cele necesare pentru ca unei gospodine să nu-i lipsească nimic.

La etaj, 6 camere, 3 cu două paturi și 3 cu 3 paturi își așteptau musafirii. Camerele sunt frumoase, curate, aerisite și comode. De la ferestre, natura, că e iarnă sau că e vară, te cheamă să te bucuri de aerul proaspăt și curat, de pădure, de brazi și peisaje uluitoare.

În proiect mai există câteva camere, la mansardă, care, conform celor spuse de domnul Simon, proprietarul casei, acestea ar trebui să fie gata până în luna aprilie, ocazie cu care am promis să mai fac o vizită. Poate atunci să profit de o baie în ciubăr, pe înserat și să admir peisajul din zonă. Tot aici, la Casa Simon, tradiția este la loc de cinste. Mărturie acestui lucru stau decorațiunile interioare, care dau o notă pronunțată de tradițional și ospitalitate.

La Casa Simon, dacă doriți ceva, proprietarul este mai mult decât bucuros să vă ajute. Ospitalitatea, curățenia impecabilă și peisajul din zonă fac șederea aici un vis frumos.

Casa Simon este ideală pentru închiriere la cheie, capacitatea maximă fiind de 15 persoane, așa că, ia-ți familia și prietenii și bucură-te de locul acesta superb.


Sursa: Turist prin Romania
Sursa imagine: Casa Simon
Adrian Satmaru

Adrian Satmaru

Romania merita mai mult! Avem o tara absolut extraordinara care merita promovata si mediatizata. Din 1996 fac acest lucru si voi continua sa-l fac atat timp cat voi mai putea. Fac tot ce imi sta in putere sa promovez traditia, cultura, istoria si mestesugurile locale. Pana la urma, istoria si cultura definesc un popor.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă