Ministrul Alexe, în control în Olt, la pădurea Topana

Ministrul Alexe, în control în Olt, la pădurea Topana

18:09 12.02.2020
0

Ministrul Mediului, Costel Alexe, spune că a solicitat autorităţilor locale, după ce marţi după-amiază a fost la Pădurea Topana din judeţul Olt, includerea unei noi suprafeţe în fondul forestier. Totodată, el a dispus ca membrii Corpului de Control să rămână în zonă pentru a analiza exploatările din ultimii ani.

Distribuie articol

"Am desfășurat astăzi o vizită operativă în teren, în județul Olt, la Pădurea Topana, acolo unde alături de Gelu Puiu, Secretar de Stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și de reprezentați ai autorităților din subordinea ministerului am văzut dimensiunea problemelor care ne-au fost semnalate.

Corpul de Control al ministrului va rămâne în zonă pentru a analiza exploatările care au avut loc în ultimii ani, dar și modul în care a fost interpretată și aplicată legislația în domeniu, pentru că vă spun sincer am văzut arbori de 200-300 de ani culcați efectiv la pământ pentru simplu fapt că nu figurau ca fiind trecuți în fond forestier.

În ceea ce privește Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor am luat decizia de a întocmi în cel mai scurt timp documentația necesară și să solicităm Primăriei și Consiliului Local al Comunei Topana să includă în fondul forestier suprafața de pădure care astăzi nu figurează în fondul forestier și astfel este exploatată arbitrar fără avizul autorităților silvice.

Din păcate o parte din Pădurea Topana, asemenea mult altor areale naturale, a fost considerată moșie personală, fiind exploatată abuziv și nesustenabil, iar astăzi avem un impact negativ asupra biodiversității și habitatelor multor specii.

Îi mulțumesc domnului General Vasile Fulga pentru că a militat constant pentru salvarea acestei frumoase păduri, precum și tuturor avertizorilor publici, oameni de bună credință care îmi semnalează constant cazuri în care natura este masacrată!", a scris pe pagina de socializare ministrul Costel Alexe.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă