Focar de COVID-19 la Penitenciarul Craiova: 20 de deținuți nu aveau simptome. Vor fi testate toate persoanele încarcerate

Focar de COVID-19 la Penitenciarul Craiova: 20 de deținuți nu aveau simptome. Vor fi testate toate persoanele încarcerate

15:36 13.10.2020
0

20 de deținuți de la Penitenciarul din Craiova care nu aveau simptome au fost depistați cu coronavirus, după ce anterior șapte persoane private de libertate au fost confirmate cu această boală. Conducerea închisorii a luat decizia ca toți cei încarcerați dar și personalul să fie testați.

Distribuie articol

„Având în vedere confirmarea pozitivă SARS-CoV-2 a șapte persoane custodiate de Penitenciarul Craiova, administrația locului de deținere și Direcția de Sănătate Publică Dolj au demarat verificările pentru stabilirea contacților și a potențialei surse de infectare. Astfel, prin aplicarea de teste, au fost identificate alte 20 de cazuri de îmbolnăvire. Persoanele în cauză nu prezintă simptome specifice COVID-19 și se aflau cazate în același spațiu. Tratamentul specific le va fi asigurat în cadrul Penitenciarului-Spital București-Jilava, conform metodologiei interne”, a anunțat Administrați Națională a Penitenciarelor, într-un comunicat.

Astfel, pentru limitarea potențialului risc, se continuă testarea întregului efectiv de deținuți și a cadrelor unității.

„Administrația locului de deținere urmează indicațiile Direcției de Sănătate Publică Dolj și implementează măsurile stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spații, intensificare triaj epidemiologic cadre și deținuți, intensificare monitorizare medicală deținuți). Starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate este optimă, iar măsurile de informare/consiliere completează demersurile specifice de intervenție. De asemenea, activitățile operative curente se derulează fără disfuncționalități”, precizează sursa citată.

Sursa infectării la Penitenciarul Craiova încă nu este cunoscută.

ANP amintește că Penitenciarul-Spital București-Jilava asigură gestionarea cazurilor ușoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din rândul persoanelor private de libertate, personalul specializat, circuitele funcționale și resursele materiale disponibile fiind valorificate în interesul superior al acestora.

„De asemenea, Administrația Națională a Penitenciarelor a prevăzut, raportat la contextul epidemiologic național, reintroducerea unor măsuri de prevenție, destinate întocmai limitării situațiilor de risc”, se mai arată în comunicat.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă