Ziua Tricolorului, sărbătorită la Craiova. Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj

Ziua Tricolorului, sărbătorită la Craiova. Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj

12:40 26.06.2019
0

Astăzi cinstim unul dintre elementele esențiale ale identității noastre de neam, care s-a constituit, de-a lungul veacurilor, într-un simbol al celor mai arzătoare năzuințe, al celor mai aprige lupte și al celor mai strălucite biruințe ale unei întregi națiuni.

Distribuie articol

Din zorii Revoluției pașoptiste și până în vremurile noastre, sub aceste trei culori ne-am raliat mereu, în ceasul marilor împliniri. Ele au văzut cucerită independența de stat, ele au văzut făurită întregirea țării. Eliberat de pecetea regimului opresiv, drapelul național consfințea, acum trei decenii, redobândirea libertății.

Și sunt 15 ani de când tricolorul românesc se înalță la sediul Organizației Tratatului Nord-Atlantic, dovada supremă că țara noastră și-a câștigat locul meritat între statele puternice, alături de care lucrează de atunci în beneficiul păcii și stabilității, ca parteneri în construirea unei lumi mai sigure.

Început cu secole în urmă, efortul afirmării merge mai departe. Drapelul veghează, în zilele noastre, asupra militarilor români plecați în misiuni externe sau vestește triumful olimpicilor noștri și victoriile sportivilor în competițiile internaționale. Aceste trei culori arată, în continuare, că verticalitatea pe care o întruchipează ne definește ca națiune.

Așadar, vă îndemn să înălțăm un gând pios de recunoștință către toți cei datorită cărora astăzi putem arbora drapelul național aici, în Piața Tricolorului, și să îndreptăm expresia prețuirii noastre către toți cei care, prin munca și eforturile de zi cu zi, onorează steagul României.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă