Liviu Brătescu, reprezentantul PNL în CA al TVR: Televiziunea publică nu are o direcție clară, o viziune asupra viitorului său

Liviu Brătescu, reprezentantul PNL în CA al TVR: Televiziunea publică nu are o direcție clară, o viziune asupra viitorului său

22:21 15.09.2019
0

Problemele majore din TVR par a nu avea rezolvare în actualul mandat al directorului - președinte Doina Gradea, un manager impus de PSD care se dovedește un executant docil al ordinelor venite de la partid. Istoricul Liviu Brătescu, reprezentant al PNL în Consiliul de Administrație al TVR, arată că ședința de vinerea trecută a arătat că actuala conducere a televiziunii publice nu doar că a fost incapabilă să rezolve problemele majore ale instituției, ci le-a agravat prin politizare, incapacitate managerială și lipsă de dialog cu sindicatele.

Distribuie articol

» Am avut, iarăși, confirmarea faptului că, sub actuala conducere a doamnei Gradea, TVR nu are o direcție clară, o viziune asupra viitorului său. Planul de acțiune adoptat de către CA în urmă cu mai multe luni presupunea realizarea unui sondaj de opinie pentru a vedea care este profilul telespectatorului TVR, dar și aducerea în fața noastră, a membrilor Consiliului, a unei noi organigrame care să permită organizarea de concursuri pentru posturile de conducere din instituție. Am cerut din nou explicații asupra acestei situații inacceptabile (cum am făcut-o de câteva luni încoace), iar răspunsurile venite din partea managementului nu au din păcate nici o logică instituțională. Am văzut din nou o neputință inexplicabilă pentru un maneger care vine totuși din zona privată. Lipsa unei organigrame permite existența unui Comitet Director în care membrii sunt, la la rândul lor, directori interimari. Un astfel de provizorat nu poate produce efecte benefice sub nici o formă, iar continuarea lui este de-a dreptul periculoasă.

» Am constatat și de această dată o incapacitate din partea manegementului de a dialoga cu sindicatele. Faptul că actualul PDG consideră că astăzi nu mai există nici un sindicat reprezentativ în SRTV nu îndreptățește pe nimeni să organizeze concursuri pentru diferite poziții fără ca în cadrul comisiei de concurs să nu existe un reprezentant al sindicatelor. Pentru că nu-mi plac echivocurile, am spus în cadrul ședinței că o astfel de situație reprezintă o încălcare a legii și întreaga problematică revine din acest moment în responsabilitatea Doinei Gradea. Mărturisesc cu tristețe și faptul că rivalitatea dintre sindicatele existente astăzi în SRTV este pentru mine de neînțeles. Să fii lider de sindicat și, în loc să te așezi la o masă a dialogului cu colegii tăi, să preferi organizarea unui concurs fără nici un reprezentant al sindicaliștilor reprezintă pentru mine un adevărat mister.

» Chiar dacă printr-un document adoptat în primăvară s-a încercat o definire mai clară a profilului și tematicii fiecăruia dintre canalele TVR, am observat și vineri faptul că domnește... o ceață destul de mare. Grila TVR 1 continuă să păstreze undeva în planul secund emisiunile de cultură. Am atras atenția în mai multe rânduri asupra ponderii prea reduse pe care o ocupă astăzi emisiunile de cultură în grila TVR1. Grila nouă conține, de exemplu, o emisiune nouă cu profil cultural, „Fan Urban“, care începe la jumătate de oră peste miezul nopții și durează 30 de minute, având un buget ridicol de mic alocat. De ce să o mai lansezi? Cine o va vedea? În schimb, ne sunt prezentate tot felul de formate de divertisment prin care TVR speră să crească ratingul, deși mari succese în ultima vreme nu s-au văzut. Cu o pondere de 6% a emisiunilor de cultură în programele televiziunii publice, putem considera că tocmai misiunea publică nu mai este îndeplinită.


Sursa: Liviu Brătescu oficial
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă