Efort național pentru protejarea și punerea în valoare a Domeniului Regal Sinaia

Efort național pentru protejarea și punerea în valoare a Domeniului Regal Sinaia

17:05 29.09.2021
0

Marți, 28 septembrie 2021, la Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu, au avut loc, începând cu ora 11.00, lucrările primei Conferințe “Protejarea și punerea în valoare a patrimoniului Domeniului Regal Sinaia”, plasată sub auspiciile Familiei Regale a României.

Conferința va avea caracter anual și este organizată de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș.

în seara aceleiași zile, în numele Majestății Sale Custodele Coroanei, participanții la conferință au fost invitați la Palatul Elisabeta de Principele Radu.

În prima parte a conferinței au luat cuvântul: Prof. univ. dr. arh. Augustin Ioan, președintele APRP; Alexandru Muraru, deputat și Reprezentant Special al Guvernului; Liviu Brătescu, secretar de stat în Ministerul Culturii; Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia; Ștefan Bâlici, Managerul Institutului Național al Patrimoniului și Octaviana Marincaș, director general al Direcției Generale de Politici și Strategii în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Au participat și rectori și profesori din partea celor patru universități alături de care APRP a reușit recuperarea, conservarea și revalorizarea unor elemente de patrimoniu construit, natural și cultural, pe Domeniul Regal Sinaia: Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universitatea Tehnică de Construcții și Universitatea Națională de Muzică București.

Distribuie articol

Alexandru Muraru, deputat și Reprezentant Special al Guvernului; „Reabilitarea Castelului Peleș – cel mai important și mai vizitat monument de patrimoniu al României, cade în sarcina instituțiilor statului, a celor care pot contribui în orice fel. Avem nevoie de locuri ale memoriei, iar Castelul Peleș ne conectează cu valorile unui trecut cu care ne mândrim”. Dl Muraru a asigurat APRP că se va bucura de sprijinul guvernului pentru demersuri privind legislația și alocarea de fonduri pentru punerea în aplicare a intervențiilor pe Domeniul Regal.

Miercuri, 29 septembrie, la Sinaia, are loc a doua zi a conferinței, care reunește reprezentanți ai Guvernului României, specialiști din economie, arhitectură și horticultură și reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale, cu scopul de a aduce împreună diverse segmente ale societății românești în generoasa inițiativă de a proteja și de a pune în valoare Castelele Peleș și Pelișor, precum și întregul patrimoniu construit și natural de pe Domeniul Regal Sinaia.


Sursa: romaniaregala.ro
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă