Liberalii au marcat 155 de ani de la nașterea lui Ion I.C. Brătianu, premierul Marii Uniri

Liberalii au marcat 155 de ani de la nașterea lui Ion I.C. Brătianu, premierul Marii Uniri

22:12 20.08.2019
0

Nașterea celui care a rămas în istoria României drept Premierul Marii Uniri, Ion I.C. Brătianu, a fost marcată de către liberali. Comisia de Cultură, Culte și Minorități a PNL a evocat figura ilustrului președinte al ultimului partid istoric prin articole difuzate pe rețelele de socializare, comunicate de presă și materiale în mass-media. Prin vocea istoricului Liviu Brătescu, președintele Comisie de Cultură, liberalii au susținut că Brătianu a fost o personalitate marcantă, el fiind premierului care a condus România în timpul Primului Război Mondial, a făcut marile reforme naționale și a contribuit decisiv la adoptarea Constituției din 1923.

Distribuie articol

COMISIA DE CULTURĂ A PNL:

155 de ani de la nașterea lui Ionel Brătianu

De numele lui Ionel Brătianu, cunoscut și ca Ion I.C Brătianu, născut la 20 august 1864, se leagă însuși destinul Partidului Național Liberal.

Ionel Brătianu nu este doar omul politic care a jucat un rol de primă importanță în Marea Unire din 1918 și în viața politică din România modernă. El este cel care a demonstrat că politica făcută cu suflet și bazată pe principii sănătoase de la care să nu te abați, poate schimba nu doar o societate, ci o lume întreagă.

Dincolo de funcțiile cele mai înalte deținute în vremuri în care România încă își căuta drumul, Ionel Brătianu a fost omul care și-a dedicat viața și priceperea pentru a participa la construirea unui destin al României, în momente extrem de dificile ale acestei țări.

Lecțiile de patriotism oferite, dar și verticalitatea de care acest adevărat om politic a dat dovadă, au străbătut veacurile și pot fi și acum un exemplu demn de urmat. Trăim vremuri tulburi în care privind cu atenție spre trecut, putem face pași esențiali, pentru a construi un viitor de care să fim demni.

Căci, așa cum spunea marele om politic, "În chestiunile mari, în acelea de ordin moral care stăpânesc viitorul unei neam, de care sunt legate interesele lui supreme de onoare şi naţionalitate, nu pot fi preţuri de tocmeală, nu pot fi motive de oportunitate care să te hotărască a te compromite, coborându-te de pe tărâmul înalt şi sigur al principiilor (...). Oricare ar fi vicisitudinile zilelor şi anilor, oricare ar fi durata lor, vine ora răsplatei"


Sursa: Comisia de Cultură, Culte și Minorități a PNL
Mihai Firică

Mihai Firică

director fondator PRO Oltenia - ziar online: Informaţia veritabilă te face mai puternic. Orice decizie iei, a fi la curent cu ultimele noutăţi din domeniul care te interesează este o condiţie a succesului. Viaţa de zi cu zi te-a învăţat, dragă cititorule, că a afla o informaţie în timp real, cu un pas înaintea celuilalt, deschide oportunităţi nebănuite.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă