Scriitoarea Nora Iuga, la o întâlnire cu cititorii craioveni: Poezia, pepenii roșii și eternitatea

Scriitoarea Nora Iuga, la o întâlnire cu cititorii craioveni: Poezia, pepenii roșii și eternitatea

11:08 10.09.2019
0

Publicul iubitor de poezie din Craiova va avea bucuria de a o întâlni pe scriitoarea Nora Iuga la un eveniment inedit: Poezia, pepenii roșii și eternitatea. Întâlnirea este organizată si moderata de poeta Ana Paraschivescu și va avea loc joi, ora 16.30, la Biblioteca Aman din Craiova,

Distribuie articol

Ana Maria Paraschivescu, poet și inițiatorul întâlnirii, a prezentat succint evenimentul: Întâlnirea cu Nora Iuga, Poezia, pepenii roșii și eternitatea, a pornit de la dorința de a purta o discuție liberă și nonconformistă despre literatură. Poeta și prozatoarea Nora Iuga dovedește la cei 88 de ani o vivacitate, luciditate și tinerețe care surprind publicul de oricevârstă. Întâlnirea are o structură clasică prin câteva părți consacrate deja: o scurtă introducere,urmată de discursul scriitoarei împreună cu o lectură, un dialog cu sala și, probabil, o sesiunede autografe.

Având multă experiență de viață și o activitate literară intensă, Nora Iuga găsește modalități de expresie foarte diverse pentru a materializa idei inovatoare, astfel încât vârsta să devină un avantaj. Carismatică, spune literatura din interior, din perspectiva celuicare o scrie pentru că o trăiește.Am cunoscut-o în acest an la Festivalul Internațional de Literatură Tudor Arghezi, unde Nora Iuga a obținut premiul Opera Omnia pentru poezie, iar eu premiul al III-a pentru grupaj de poezie.

M-am gândit că, așa cum mie întâlnirea cu doamna Nora Iuga a reușit să-mi transforme în mod extraordinar ziua de 26 mai, tot așa ar putea să îmbogățească, cel puțin după-amiaza, participanților.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă