Lansarea proiectului POCU/991/1/3/154448 Tineri Neets de succes in cariera! - SUCCES

Lansarea proiectului POCU/991/1/3/154448 Tineri Neets de succes in cariera! - SUCCES

16:41 02.08.2022
0

SC Life Courses SRL în calitate de beneficiar, împreuna cu partenerii sai SC Consult Risc SRL și Asociatia Socio – Profesionala TSPR, organizează conferința de lansare a proiectului POCU “Tineri Neets de succes in cariera! - SUCCES”, eveniment care va avea loc miercuri 03 martie 2022, începând cu ora 14.00, la sediul SC Life Courses SRL din Craiova, strada Campia Islaz, nr.38A.

Proiectul, implementat în perioada 22 iunie 2022 – 21 decembrie 2023, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3: Initiativa locuri de munca pentru tineri, Obiectivul Specific 1.1 - Creșterea ocupării tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16 - 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunile eligibile, Obiectivul Specific 1.2 - Îmbunătățirea nivelului de competențe, inclusiv prin evaluarea și certificarea competențelor dobândite în sistem non-formal și informal al tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16 - 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunile eligibile.

Proiectul are ca obiectiv general ”Cresterea oportunitatilor profesionale unui numar de 380 tineri NEETs din Regiunea SV Oltenia prin asigurarea unui pachet integrat de masuri de servicii de mediere, formare profesionala, precum si dezvoltare spiritului antreprenorial cu scopul de a contribui la cresterea calitatii vietii in regiunea vizata”.

Distribuie articol

Grupul tinta este format din tineri NEETs someri, cu accent pe cei din mediul rural si pe cei apartinand minoritatii roma, cu varsta intre 16-29 ani, cu domiciliul sau resedinta in regiunea Sud Vest Oltenia, inregistrati si profilati in prealabil de catre Serviciul public de ocupare – SPO (AJOFM –urile din cele 5 judete din regiunea Sud Vest Oltenia). Grupul tinta este format din 380 persoane din care min 10% persoane de etnie roma (40 persoane romi), min 20% persoane din mediul rural (80 persoane), precum si minim 30% sunt incadrati in categoriile C si D dupa profilare 115 persoane)si care apartin urmatoarelor grupe:

1. Persoane cu varsta intre 16 si 29 de ani care nu urmeaza nici o forma de educatie sau formare si care nu sunt ocupate pe piata muncii, care sunt inregistrate si profilate de catre SPO.

2. Persoane cu varsta intre 16 si 29 de ani care nu urmeaza nici o forma de educatie sau formare si care nu sunt ocupate pe piata muncii ce nu sunt inregistrate si profilate de catre SPO. Aceste persoane vor fi directionate catre SPO in vederea inregistrarii si profilarii in conformitate cu normele legale in vigoare

Grupul tinta astfel definit va fi structurat dupa cum urmeaza:

1. 40 persoane de etnie roma;

2. 80 persoane din mediul rural;

3. 120 persoane de sex feminin;

4. 60 someri de lunga durata;

5. 30 persoane inactive.

6. 115 tineri NEETs incadrati in grad de ocupabilitate C si D.

Grupul țintă va beneficia gratuit de o paletă de activități: informare și conștientizare pentru promovarea importantei formarii profesionale si participarii la programele de FPC; mediere; cursuri de formare profesională continuă cursuri de calificare/recalificare, respectiv cursuri Nivel 2 – 360 de ore de formare, cursuri Nivel 3 - 720 de ore de formare, competente informatice, competente non-formale si de asemenea includerea in programul de certificare a competentelor profesionale.

Prin intermediul proiectului ne propunem:

- Acordarea de certificate de absolvire/Certificate de calificare – dezvoltarea competentelor profesionale pentru 304 persoane

- Beneficierea de servicii de mediere – 380 persoane

- Cresterea oportunitatilor de invatare pe tot parcursul vietii / Kit de formare gratuit

- Ocuparea pe piata muncii a unui numar de 165 tineri

- Facilitarea insertiei si mentinerii locurilor de munca / Obtinerea de locuri de munca

- Crearea a minim 10 afaceri durabile si competitive – minim 10 Ajutoare de minimis

Valoarea totală a finanțării: 4.893.576,78 lei, din care contribuția financiară din partea Uniunii Europene: 4.409.315,28 lei.

Participarea dumneavoastră va contribui în mod sigur la succesul evenimentului!

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la SC Life Courses, str. Cimpia Islaz, nr.38A, Craiova, sau e-mail consultrisc@yahoo.com


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă