Conferința de Educație Timpurie, pentru prima dată la Craiova

Conferința de Educație Timpurie, pentru prima dată la Craiova

10:16 10.10.2023
0

Sâmbătă, 21 octombrie 2023, educatorii, învățătorii și profesorii din învățământul preșcolar și primar sunt invitați la Conferința de Educație Timpurie, organizată în premieră la Craiova. Ediția va avea loc la Hotel Ramada Plaza, începând cu ora 09.00. Accesul este GRATUIT pentru cadrele didactice din sistemul public de învățământ.

Conferința va aborda tema \'\'Dezvoltarea comunicării, limbajului și scrierii în educația timpurie\'\', o temă esențială pentru dezvoltarea cognitivă, emoțională și socială în primii ani de viață.

Cel mai recent studiu național arată că 42% dintre elevii români suferă de analfabetism funcțional. Putem schimba aceste cifre alarmante dacă înțelegem că este nevoie de dezvoltarea unor abilități încă din primii ani de viață.

Lectura și scrisul, introduse prin metode adaptate vârstei, susțin curiozitatea și pasiunea de a învăța în anii de școală și ulterior acestora. Un pas important pentru prevenirea analfabetismul funcțional poate fi introducerea lecturii și a scrisului, prin metode optime, încă din primii ani de viață. Copilul este astfel sprijinit și dobândește abilități pentru a-și susține pasiunea de a descoperi și curiozitatea pe termen lung, cu impact real în viitorul său.

Experți internaționali în educație preșcolară vor susține workshop-uri complexe pentru personalul didactic prezent. Sunt formatori recunoscuți la nivel mondial care vor aborda concepte inovatoare, atât de necesare pentru alinierea sistemului de învățământ preșcolar din România la cele mai performante modele internaționale.

Distribuie articol

Există numeroase cercetări care demonstrează influența experiențelor timpurii de scriere și lectură asupra dezvoltării copilului. Așa numitele Early literacy activities au un impact real asupra dezvoltării cognitive, emoționale și sociale. Introduse încă din primii ani de viață, prin metode moderne, adaptate vârstei, lectura și scrisul ajută la dezvoltarea limbajului, la rezultate în anii de școală, la îmbunătățirea abilităților socio-emoționale.

Lectura, povestitul sau interpretarea unui rol din povestire în fața copilului îi sporesc acestuia, în timp, înțelegerea auditivă, vocabularul și conștientizarea fonologică. Îl ajută să își cultive gândirea critică, abilitățile analitice. Expunerea la lectură încă din primii ani le permite copiilor să înțeleagă diverse perspective și să dezvolte empatie, auto-reglare emoțională și răbdare. Iar cum fiecare copil are ritmul rău, este necesară o abordare holistică aici, prin care să fie respectate diferențele individuale, cu focus pe implicarea activă a celui mic.

Educatorii prezenți la această ediție vor avea ocazia să își însușească competențe și tehnici moderne în această direcție, prin care să îi susțină apoi pe copii, pentru ca ei să deschidă uși către o lume plină de cunoaștere și înțelegere”. a spus Valentina Secară, fondatoarea Conferinței de Educație Timpurie.

Printre experții ce vor fi prezenți la Craiova, se numără Alison Featherbe - deținătoare a titlului ”Trainer of the Year” la Nursery World Awards 2021. Este unul dintre cei mai apreciați specialiști în educație timpurie, pentru calitățile sale de a pregăti și motiva liderii și managerii de unități de învățământ preșcolar.

Cadrele didactice din sistemul public de învățământ se pot înscrie GRATUIT la Conferința de Educație Timpurie organizată la Craiova, accesând

https://first7.ro/conferinte/conferinta-educatie-timpurie/editia2023/craiova/ .

Înscrierea angajaților din instituțiile private este posibilă printr-un e-mail la office@first7.ro.

Partener local: Inspira School

Eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor: Catena, VDM Rental, Estetiq Solution

Parteneri media: Agerpres, Radio Itsy Bitsy, Revista Psychologies, Kinderpedia, Suntmamica.ro, Suntparinte.ro, Didactic.ro, Revista Cariere, Tonica Group, Media10

Despre Conferința de Educație Timpurie FIRST7:

Conferința de Educație Timpurie este o inițiativă a Fundației Acorns prin FIRST7 - Centrul de training pentru părinți și educatori, al cărei scop este de a oferi personalului din educație soluții practice de predare, adaptate nevoilor copilului mileniului 3.

Conferința de Educație Timpurie se adresează educatorilor, învățătorilor, psihologilor, pedagogilor, îngrijitorilor și asistenților medicali din creșe, grădinițe și școli, precum și coordonatorilor responsabili cu întocmirea planificărilor pentru activitățile educaționale ale copiilor cu vârste între 0 și 10 ani și aduce anual în România experți internaționali în educație timpurie ce prezintă concepte noi și abordează subiecte esențiale pentru alinierea sistemului de învățământ preșcolar din România la cele mai performante modele internaționale.


Sursa: înscriere gratuită AICI
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă