La Staţiunea de Cercetare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni înfloresc arahidele

La Staţiunea de Cercetare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni înfloresc arahidele

13:25 25.06.2019
0

Undeva între Craiova și Dunăre, într-o zonă cu pământ sterp, cu soluri ce-ți fug de sub picioare, cu vânturi ce-și fac de cap, în așa numită ‘’Sahara olteană’’, există un colectiv de cercetători care încearcă să descopere noi specii de plante care să aducă un strop de bucurie oamenilor care trăiesc aici.

Distribuie articol

După deja cunoscutul brand ‘’Lubenița de Dăbuleni ‘’, a venit rândul unei alte specii: ‘’Arahidele de Dăbuleni ‘’. Această plantă originară din America de Sud se simte excelent în această câmpie a soarelui, la Dăbuleni, iar acum la circa 30 zile de la răsărire este în plin înflorit. Florile de un galben plăcut, după polenizare se vor îndrepta spre sol pentru a forma păstăi cu boabele atât de mult apreciate de consumatori. Este vremea să ajutăm această plantă să formeze mai multe păstăi și boabe efectuând lucrarea de bilonat(aducerea de pământ cât mai aproape de baza plantelor).

SCDCPN Dăbuleni recomandă tuturor celor interesați soiurile: Dăbuleni și Viviana, soiuri bine adaptate condițiilor de climă și sol din sud-vestul Olteniei și poate oferi sfaturi tehnice tuturor celor interesați.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă