Inedit!  Turiştii se vor putea caza în butoaie, în Gorj

Inedit! Turiştii se vor putea caza în butoaie, în Gorj

09:19 28.10.2019
0

Turiştii care aleg să viziteze judeţul Gorj, în special zona Ţicleni se vor putea caza în ...butoaie. Ideea inedită îi aparţine proprietarului unei plantaţii de mure, iar zona de cazare va fi amplasată chiar aici, lângă plantaţie.

Distribuie articol

Plantanția din Gorj este acum un adevărat șantier şi totul va fi gata, în martie, când primii turişti se vor putea caza aici. Proiectul lui Ionel Burtea costă aproximativ 150.000 de euro. ”Am vut să fac ceva diferit pentru agroturismul din România. Cinci butoaie mari, tip camere și un open space se vor transforma în locuri de cazare. Costurile aproximative pentru a ridica un singur butoi se ridică la 8000 de euro, iar meseriașii care se ocupă de construcția lor sunt chiar din Țicleni. Un pachet pentru cazare va fi cuprins între 70 şi 100 de euro”, spune Ionel Burtea.

Are doar 23 de ani şi a pus pe picioare o afacere de succes. Ionel produce vin de mure, un produs căutat deja peste hotare și care a început să fie cerut și la noi în țară.

Împreună cu părinții săi, avocați de profesie, Ionel Burtea a dezvoltat un produs care nu are adaos de sulfiți și sulfați și pe care îl prepară cu drag, după metode tradiționale și fermentație artizanală.

Familia din localitatea gorjeană Ţicleni produce un vin unic în România, din mure. Soţii Burtea deţin o plantaţie de mure şi zmeură, care se întinde pe cinci hectare. Sufletul afacerii este Ionel Burtea, în vârstă de 23 de ani, proaspăt absolvent al Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă