La Ion pe Deal sau Toplița văzută de sus

La Ion pe Deal sau Toplița văzută de sus

14:00 05.08.2023
0

Aici, la Toplița, la poalele munților Călimani, am avut ocazia să cunosc o familie de oameni extraordinari: calzi, primitori, ospitalieri, care mi-au demonstrat că musafirul este întotdeauna pe primul loc, familia Precup, gazdele Pensiunii La Ion pe Deal, un colțișor de Rai foarte aproape Domeniul Schiabil Toplița.

Distribuie articol

Întotdeauna am fost fascinat de munte și de ceea ce poate oferi natura într-un areal relativ restrâns. Acesta este și cazul municipiului Toplița, care abundă de obiective turistice. Indiferent că dorești să ai parte de liniște și relaxare, de sporturi de iarnă sau treking vara, fie că vrei să te bucuri de frumusețile naturii sau vrei să faci o incursiune în cultura și tradiția din trecut, Toplița este locul care le oferă pe toate, la pachet.

Sub denumirea de Taplocza, în anul 1567, apare prima atestare documentară a localității. Ulterior, pentru a nu se face confuzie cu localitatea Csik Taplocza (Toplița Ciuc), localitatea a căpătat denumirea Toplicza. Indiferent de denumirea folosită, cele două cuvinte semnifică același lucru, respectiv “izvor de apă caldă”. Cunoscută pentru renumita cascadă cu apă termală, Toplița are ca avere naturală două izvoare termale cu temperatura de 27,5 grade celsius, ambele captate și folosite atât în scop terapeutic cât și turistic. ici, la Toplița, la poalele munților Călimani, am avut ocazia să cunosc o familie de oameni extraordinari: calzi, primitori, ospitalieri, care mi-au demonstrat că musafirul este întotdeauna pe primul loc, familia Precup, gazdele Pensiunii La Ion pe Deal, un colțișor de Rai foarte aproape Domeniul Schiabil Toplița.

Cu vedere directă către una dinre cele două pârtii pentru schi, Pensiunea La Ion pe Deal reprezintă locul ideal unde poți scăpa de stress-ul cotidian, unde te poți bucura de o primire caldă și un confort cu mult peste medie. Construcția propriu-zisă este structurată pe 2 nivele, demisol și parter, iar cadrul natural este de domeniul fantasticului. Aici, la Pensiunea La Ion pe Deal, te poți bucura de compania naturii indiferent de anotimp, fiecare zi petrecută scoțând la iveală alt peisaj, parcă mai frumos și mai atractiv. Camerele pensiunii se situează la demisol și etaj și oferă tot confortul necesar pentru petrecerea unei vacanțe de poveste. Designul interior și spațiul disponibil maximizează senzația de confort și relaxare. Priveliștea din camerele de la etaj asigură o panoramă uluitoare asupra localității Toplița și a munților din împrejurimi.

La parter se află bucătăria și salonul pentru servit masa. Bucătăria este la dispoziția musafirilor și oferă toate facilitățile necesare pentru pregătirea mesei, iar salonul pentru servit masa asigură mai mult decât spațiul necesar pentru servirea mesei. La fel ca și în cazul camerelor, bunul gust, culorile calde și atmosfera generală amplifică senzația de confort și relaxare.

Pentru a evita aglomerația, și la demisol se regăsște o bucătărie și un salon pentru servit masa. Astfel, fiecare etaj beneficiază de spațiul atât de necesar pentru petrecerea unui sejur relaxant și reconfortant. Disponibil pentru musafiri este și un foișor închis, utilizabil în toate cele patru anotimpuri, cu loc special pentru grătar și salon pentru servit masa, care asigură priveliște către curtea interioară și, în plan secund, municipiul Toplița și Domeniul Schiabil Toplița. Pentru ca relaxarea să fie completă, un ciubăr cu apă caldă și hidromasaj se află permanent la dispoziția turiștilor, priveliștea de aici fiind mult prea frumoasă pentru a putea fi descrisă în cuvinte. De altfel, fotografiile vorbesc de la sine.

Curtea Pensiunii La Ion pe Deal parcă este ruptă din povești. Aranjamentul floral și încadrarea acestuia în peisajul din zonă este perfectă. Totul este într-o perfectă armonie cu natura, iar localizarea geografică a pensiunii face ca senzația pe care o trăiești aici să fie unică.

Dacă tot ai ajuns la Toplița și te bucuri de ospitalitatea familiei Precup, nu uita să vizitezi, Cascada cu apă termală, Ștrandul cu apă termală, cea mai lungă pistă de bob din România, Mănăstirea Doamnei și Mănăstirea Sfântul Ilie și, bineînțeles, municipiul Toplița, în general.

Pentru iubitorii de drumeții, Munții Călimani și Gurghiu stau la dispoziția turiștilor cu peisaje nebănuite și poteci de munte care dezvăluie frumusețea, bogăția și spectaculozitatea naturii.

Este de ajuns să vii odată și să te convingi, apoi, vei face cu siguranță tot efortul să revii!


Sursa: Turist prin Romania
Sursa imagine: Pensiunea La Ion pe Deal, Toplița
Adrian Satmaru

Adrian Satmaru

Romania merita mai mult! Avem o tara absolut extraordinara care merita promovata si mediatizata. Din 1996 fac acest lucru si voi continua sa-l fac atat timp cat voi mai putea. Fac tot ce imi sta in putere sa promovez traditia, cultura, istoria si mestesugurile locale. Pana la urma, istoria si cultura definesc un popor.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă