Incursiune într-un teritoriu de basm, Pensiunea Cheile Oltețului din Polovragi

Incursiune într-un teritoriu de basm, Pensiunea Cheile Oltețului din Polovragi

08:14 15.06.2021
0

Atmosfera, ospitalitatea și aerul relaxat al persoanelor cu care am interacționat fac din Pensiunea Cheile Oltețului o locație unde voi reveni de fiecare cu drag și cu sufletul deschis. Este locul de unde explorarea naturii din jurul Polovragiului, drumețiile și istoria ți se deschid și locul unde te vei reîntoarce de fiecare cu drag.

Distribuie articol

Zi destul de rece și friguroasă pentru sfârșit de aprilie, dar am hotărât, totuși, să trag o fugă într-un loc încărcat de istorie și tradiție, un loc pe care nu l-am mai vizitat de ceva vreme, Polovragi. Renumită pentru peștera și mănăstirea cu același nume, Polovragiul este unul din locurile care merită vizitat și cunoscut la adevărata lui valoare. Impunătoarele stânci din Cheile Oltețului, Crucea lui Ursache, Muzeul Polovragi, Cetatea Dacică, Oborul Jidovilor sunt doar câteva dintre atracțiile turistice care merită toată atenția. Dacă mai luăm în calcul și meșteșugurile încă prezente aici, fierăritul, dulgheria, împletitul coșurilor și nu numai, ajungem la concluzia că Polovragi este un tărâm deopotrivă cu un picior în realitate și cu unul în trecut, un loc unde legenda se împletește cu realitatea, un loc un ospitalitatea și zâmbetul deschis și sincer sunt o carte de vizită, care face cinste locului.

Șederea mea aici, având în vedere că am avut foarte puțin timp la dispoziție datorită Sărbătorilor Pascale pe care le așteptăm cu toții, s-a limitat la o singură noapte, așa că am decis să stau undeva cât mai apoape de natură, la intrarea în Cheile Oltețului, lângă Mănăstirea Polovragi, la Pensiunea Cheile Oltețului.

Atunci când am sosit am fost întâmpinat chiar de doamna Ana Caralicea, administratorul pensiunii, care mi-a urat, zâmbitoare bun venit, apoi am fost lăsat pe mâna doamnei Cristina, un om dintr-o bucată, care face ca toți musafirii de la Pensiunea Cheile Oltețului să se simtă mai bine ca casă. După ce au fost făcute prezentările am vizitat pensiunea. Pot spune doar că, am rămas fără cuvinte. Totul sclipea de curățenie, mobilier din lemn masiv peste tot, în camere așternuturi de un alb impecabil de îți era milă să te așezi pe ele, cele mai mici detalii speculate în așa fel încât spațiul de cazare să ofere un grad foarte ridicat de confort.

Toate interioarele sunt mobilate și decorate astfel încât atmosfera creată este de relaxare și de bine general. Este o desfătare să te odihnești într-un spațiu unde culoarea lemnului te îmbie la odihnă iar decorurile în culori calde completează senzația de relaxare. Un plus incontestabil al confortului îl constituie prezența balcoanelor individuale la fiecare cameră și accesul la internet prin conexiune wireless pe toată suprafața proprietății și parcarea care se face în curte.

Pensiunea Cheile Oltețului dispune de un restaurant la interior, o terasă acoperită, un foișor acoperit și un foișor cu utilat complet cu grătar cu cuptor, rotisor, loc pentru ceaun și, bineînțeles, spațiu pentru servit masa preparată aici. Locul de joacă pentru copii este foarte generos și dotat cu toate cele necesare astfel că, cei mici nu se vor plictisi nici o clipă.

Bucătăria restaurantului este tradițională, la mare căutare și foarte apreciate fiind tocanul de oaie, păstrăvul cu legume sau cu mămăligă sau berbecuțul la proțap. Eu m-am ospătat la masa de prânz cu un păstrăv cu legume din care puteau servi cu lejeritate două persoane. Atât la păstrăv cât și la legume s-a simțit clar gustul de proaspăt, dar și măiestria și pasiunea bucătarului. La desert am optat pentru papanași cu smântână și dulceață de afine, un deliciu pe care l-aș servi la orice oră.

Pentru masa de seară am optat pentru carne la garniță cu mămăligă, un alt deliciu tradițional pe care nu trebuie să-l ratezi.

Atmosfera, ospitalitatea și aerul relaxat al persoanelor cu care am interacționat fac din Pensiunea Cheile Oltețului o locație unde voi reveni de fiecare cu drag și cu sufletul deschis. Este locul de unde explorarea naturii din jurul Polovragiului, drumețiile și istoria ți se deschid și locul unde te vei reîntoarce de fiecare cu drag.


Sursa: Turist prin Romania
Sursa imagine: Pensiunea Cheile Oltețului
Adrian Satmaru

Adrian Satmaru

Romania merita mai mult! Avem o tara absolut extraordinara care merita promovata si mediatizata. Din 1996 fac acest lucru si voi continua sa-l fac atat timp cat voi mai putea. Fac tot ce imi sta in putere sa promovez traditia, cultura, istoria si mestesugurile locale. Pana la urma, istoria si cultura definesc un popor.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă