Mâine se sărbătoreşte Ziua Dunării

Mâine se sărbătoreşte Ziua Dunării

09:55 28.06.2019
0

Sâmbătă, ţările din bazinul fluviului Dunărea, sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea, cu sediul la Viena, vor sărbători Ziua Dunării. Tema propusă pentru acest eveniment este " Be active for a safer Danube" - Fii activ pentru o Dunăre mai sigură, având în vedere că implicarea activă şi contribuţia fiecaruia dintre noi la protejarea resurselor de apa conduc la dezvoltarea economică şi socială a regiunii dunărene.

Distribuie articol

La Corabia, Ziua Dunării a fost celebrată în avans de toate instituţiile de învăţământ din oraş, cu sprijinul Primăriei Corabia. La manifestări au participat şi SGA Olt împreună cu copiii de la DGASPC Olt care au început cu vizita la Muzeul Romanaţiului, Hidrocentrala de la Izbiceni apoi pe malul Dunării au încheiat frumosul eveniment.

Liceul Teoretic A.I. Cuza Corabia a organizat o activitate nonformală care a decurs sub forma unor discuţii interactive profesori - elevi, pe malul Dunării, abordarea fiind pluridisciplinară. Discuţiile au tratat tema din punct de vedere geografic si istoric al biodiversitătii ecosistemului şi al specificului tradiţiilor şi obiceiurilor locale, convergând spre necesitatea promovării zonei, lucru primordial pentru dezvoltarea turistică şi economică a oraşului.

Liceul Tehnologic Danubius a organizat o activitate, tot pe malul Dunarii, de ecologizare pe echipe, având drept scop dezvoltarea spiritului de echipă, constientizarea păstrării unui mediu curat şi sănătos. O a doua activitate a fost un concurs de fotografie la care au participat elevii liceului Danubius.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă