Aleea de Cură Balneară din Călimănești sau Aleea Geniului, tranzitată zilnic de sute de turişti

Aleea de Cură Balneară din Călimănești sau Aleea Geniului, tranzitată zilnic de sute de turişti

12:47 10.09.2019
0

Aleea de Cură Balneară din Călimănești sau Aleea Geniului - are o lungime de aproximativ 2,3 km și poate fi parcursă în aproximativ 40 de minute. Realizată de inginerii germani în 1917, aleea face legătura între staţiunile Călimăneşti (de la Izvorul 7) şi Căciulata (Hotel Traian), trece paralel cu drumul național DN7 și este un excelent factor de cură balneară.

Distribuie articol

Este cunoscută și sub denumirea de Aleea Muncitorilor pentru că între anii 1910 - 1911, când Hotelul Central a fost remodelat în forma actuală, muncitorii din Căciulata veneau pe acestă potecă montană la muncă, dar și sub denumirea de Aleea Geniştilor, pentru că cei de la Geniu au transformat poteca într-o mică alee de promenadă. Dar cel mai frumos lucru pe care pot sa-l admire cei care se plimbă pe alee, încă de la intrarea pe acest drum, este imaginea impunătoare a podului suspendat, un pod cu lanțuri, adevărast monument care trece peste o prăpastie.Tot traseul se parcurge prin pădure și este amenajat cu băncuțe, felinare, zone de belvedere de unde se pot admira Valea Oltului, Muntii Cozia si stațiunea iar dacă ești norocos poți sa fi acompaniat de veverițe jucăușe.


Sursa: Centrul Naţional de Informare Turistică Vâlcea
Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă