Închiderea proiectului POCU/991/1/3/154448 Tineri Neets de succes in cariera! - SUCCES

Închiderea proiectului POCU/991/1/3/154448 Tineri Neets de succes in cariera! - SUCCES

11:37 19.12.2023
0

SC Life Courses SRL în calitate de beneficiar, împreuna cu partenerii sai SC Consult Risc SRL și Asociatia Socio – Profesionala TSPR, organizează conferința de inchidere a proiectului POCU “Tineri Neets de succes in cariera! - SUCCES”, eveniment care va avea loc miercuri 20 decembrie 2023, începând cu ora 13.00, la sediul SC Life Courses SRL din Craiova, strada Campia Islaz, nr.38A.

Proiectul, implementat în perioada 22 iunie 2022 – 21 decembrie 2023, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3: Initiativa locuri de munca pentru tineri, Obiectivul Specific 1.1 - Creșterea ocupării tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16 - 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunile eligibile, Obiectivul Specific 1.2 - Îmbunătățirea nivelului de competențe, inclusiv prin evaluarea și certificarea competențelor dobândite în sistem non-formal și informal al tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16 - 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunile eligibile.

Proiectul a avut ca obiectiv general ”Cresterea oportunitatilor profesionale unui numar de 380 tineri NEETs din Regiunea SV Oltenia prin asigurarea unui pachet integrat de masuri de servicii de mediere, formare profesionala, precum si dezvoltare spiritului antreprenorial cu scopul de a contribui la cresterea calitatii vietii in regiunea vizata”.

Distribuie articol

Prin proiect s-au dezvoltat oportunitati crescute de dezvoltare profesionala a unui numar de 380 persoane, un numar de 165 persoane vor fi integrate pe piata muncii ca rezultat al parfticiparii in proiect prin activitatile de mediere si FPC, precum si finantarea a 9 structuri economice, actiuni care converg impreuna spre generarea pe termen scurt si lung de noi locuri de munca, fapt ce va contribui la cresterea competitivitatii in regiunile mai putin dezvoltate din Romania, precum si la dezvoltarea sociala a comunitatii, dar nu in ultimul rand la dezvoltarea inteligenta a unui mediu economic durabil, datorita asistentei si activitatilor de sprijin derulate in cadrul proiectului, prin intermediul parteneriatului.

Grupul țintă a beneficiat gratuit de o paletă de activități: informare și conștientizare pentru promovarea importantei formarii profesionale si participarii la programele de FPC; mediere; cursuri de formare profesională continuă cursuri de calificare/recalificare, respectiv cursuri Nivel 2 – 360 de ore de formare, cursuri Nivel 3 - 720 de ore de formare, competente informatice, competente non-formale si de asemenea includerea in programul de certificare a competentelor profesionale.

Life Courses SRL in calitate de solicitant a realizat campanii de informare in cadrul proiectului prin elaborarea si distribuirea de kituri de materiale informative si promovare, respectiv: pliant formare profesionala, pliant rolul angajarii, afise campanie, Flyere. De asemenea a organizat si derulat cursuri de competente nonformale pentru 112 persoane (8 grupe x 14 persoane) si 30 de persoane au fost incluse in programul de certificare a compe-tentelor profesionale. Persoanele care au parcurs aceste cursuri de competente nonformale au primit o diploma de participare. Solicitantul a acordat in cadrul proiectului subventiile de 25.000 de euro (aprox. 123.737,50 lei/ plan de afaceri) pentru infiintarea celor 9 noi afaceri, iar Life Courses SRL a asigurat functionalitatea intreprinderilor create, dezvoltarea cu succes a activitatilor acestora si demararea implementarii planurilor organizationale de sustenabilitate. Aceasta etapa a inclus urmatoarele etape: __Elaborarea/ imbunatatirea unei „Metodologii de monitorizare“;__ Realizarea de monitorizari lunare a intreprinderilor gestionate de catre noii antreprenori pe baza metodologiei de monitorizare; Decontarea de catre administratorul schemei de antreprenoriat a sumelor aferente implementarii planurilor de afaceri selectate in cadrul proiectului Chelt. aferente infiintarii si functionarii afacerilor infiintate intra sub incidenta ajutorului de minimis.

Consult Risc SRL a asigurat in cadrul proiectului serviciile de mediere pe piata muncii pentru cele 380 de persoane GT prin realizarea de sesiuni de mediere a muncii cu participantii: contactarea si pastrarea legaturii cu potentialii angajatori din localitate si din zona, realizarea conexiunii între angajator si potentialul angajat si prin sprijinirea potentialului angajat în realizarea tuturor procedurilor necesare angajarii.

Asociatia Socio - Profesionala TSPR a selectat 380 de persoane in vederea inscrierii acestora in GT si participarea la activitatile proiectului. Astfel Partenerul 2 Asociatia Socio - Profesionala TSPR a organizat 10 gr.*14 pers. care urmeaza cursuri de calificare, respective 140 persoane certificate si 5 grupe * 14 persoane, respectiv 70 de persoane au urmat cursuri de Comptente in IT.

Valoarea totală a finanțării: 4.893.576,78 lei, din care contribuția financiară din partea Uniunii Europene: 4.409.315,28 lei.

Participarea dumneavoastră va contribui în mod sigur la succesul evenimentului !

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la SC Life Courses, str. Cimpia Islaz, nr. 38A, Craiova, sau e-mail lifecourses2018@gmail.com


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă