Încă un poliţist, răpus de COVID 19! S-a întâmplat la Gorj

Încă un poliţist, răpus de COVID 19! S-a întâmplat la Gorj

06:44 09.11.2020
0

Cristian Laurențiu Zanfira, în vârstă de 37 de ani, ofițer specialist, în cadrul IPJ Gorj, a decedat, duminică, în Spitalul Tg-Cărbunești, fiind infectat cu COVID-19.

Distribuie articol

Anunțul a fost făcut de Sindicatul Polițiștilot Europol: ”Am început să ne numărăm morții…

Abia ce a fost condus pe ultimul drum colegul nostru de la Brașov, că un alt coleg, Cristian Zanfira din cadrul IPJ Gorj a fost răpus de Covid în această seară. În urma sa a rămas o sotie sfâșiată de durere și doi copii de numai câțiva anișori. Este dovada clară că polițiștii, prin natura misiunilor pe care le desfășoară, sunt printre cei mai expuși la infectarea cu SARS COV2. Intre timp, MAI evită să prezinte public motivul pentru care refuză testarea celor aflați în prima linie, în condițiile în care numărul celor infectați a depășit 5000 de cazuri din totalul de aproximativ 70.000 de cadre care sunt in stradă. Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, polițiștii nici nu au fost luați în seamă pentru acordarea ”stimulentului de risc” alături de celelalte categorii nominalizate până în prezent, personalul din sănătate, din asistență socială sau cadrele didactice.

Domnule ministru Vela, câți polițiști trebuie să mai ucidă acest virus să luați decizia testării?

Câte familii vor mai trebui să-și plângă morții pentru ca MAI să conștientizeze importanța testării polițiștilor?

Lipsa de reacție de care dați dovadă, vă face autorul moral al morții al fiecărei pierderi pe care o suferim din rândul cadrelor MAI.

Acum, mai mult ca oricând, domnule ministru, nu trebuie decât să arătați că sunteți responsabil și să dispuneți de îndată testarea polițiștilor, care sunt zilnic în stradă, asta trebuie să faceți!

Drum lin în ceruri, colegule!”, este mesajul postat pe o pagină de socializare de către Sindicatul Europol.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă