Controale în toate unităţile şcolare din judeţul Dolj

Controale în toate unităţile şcolare din judeţul Dolj

17:09 07.09.2020
0

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a emis ordinul privind verificarea unităților de învățământ preuniversitar din județul Dolj, în vederea începerii anului școlar 2020 – 2021.

Distribuie articol

Astfel, conform documentului, se constituie comisia mixtă formată din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj și Direcției de Sănătate Publică Dolj pentru verificarea unităților de învățământ preuniversitar din județul Dolj, în vederea începerii în bune condiții a anului școlar 2020 – 2021. Verificarea se efectuează în perioada 7 – 9 septembrie 2020, acoperind toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Dolj. Echipele de control vor urmări, alături de reprezentanții administrației locale umătoarele aspecte:

- stadiul pregătirilor localurilor pentru deschiderea noului an școlar privind finalizarea lucrărilor de reparare/renovare, modernizare, termen estimat pentru finalizare, sume alocate, organizarea activității didactice în spații improvizate (dacă este cazul)

- stadiul aprovizionării cu combustibil solid pentru sezonul rece

- autorizațiile de securitate la incendiu

- paza unităților de învățământ preuniversitar

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj – control în sănătate publică vor verifica din punct de vedere sanitar unitățile de învățământ și vor înainta prefectului județului Dolj, Nicușor Roșca, până la data de 10 septembrie 2020 un raport de control care să evidențieze disfuncționalitățile semnalate, precum și responsabilitățile pentru remedierea acestora.

Facem precizarea că Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Direcția de Sănătate Publică Dolj răspund de implementarea acțiunilor și măsurilor prevăzute de ordinul comun al ministrului educației și cercetării nr. 5487/2020 și al ministrului sănătății nr. 1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV2.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă