Înainte de Dragobete, volumul Dragostea cu parfum de migdale amare ajunge la Tg Jiu

Înainte de Dragobete, volumul Dragostea cu parfum de migdale amare ajunge la Tg Jiu

18:00 22.02.2023
0

Scriitorul craiovean Mihai Firică a anunțat că turneul său de promovare a cărții ajunge la Tg Jiu, chiar în ziua de dinaintea sărbătorii iubirii Dragobete: Dragi prieteni, vă aștept cu bucurie să ne revedem joi 23 februarie, ora 14.00, la Biblioteca Județeană Christian Tell din Târgu Jiu (la MansArta), unde îmi voi lansa volumul de versuri \"Dragostea cu parfum de migdale amare\".

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Le mulțumesc gazdelor pentru sprijinul oferit cu generozitate, confraților scriitori care îmi vor fi alături și celor care înlesnesc drumul cărții către cititori! Special mulțumiri pentru Viorel Surdoiu, Carmen Theo Făgețeanu, Spiridon Popescu și Titu Eugen.

Distribuie articol

„Poezia lui Mihai Firică are o tematică restrânsă, dar densă, cu un imaginar intens. Se bazează pe o derulare imagistică, uneori repetitivă, pe expresivitate, pe o viziune tensionată asupra existenței. Scriitorul este un decepționat, unul care nu mai găsește justificare vieții. Totul, iubire, cunoaștere, înțelepciune, este acaparat de o nefericire fără leac.” – Paul Aretzu (România literară, nr. 3-4/2019)

„Mihai Firică este un poet cu o voce și un discurs proprii, stăpân nu doar al unui orgolios modus scrivendi propriu, ci și al unei tehnici în semnificația antică a termenului pe care își pariază, îmi pare, un destin singular. Stau mărturie în acest sens versuri cu încărcături apoftegmatice, fie pe linia unei orizontalități cu substrat ermetic, fie, cum anticipam, în forme oximoronice, la nivel strict lexical ori la palierul întregii sale partituri lirice.” – George Popescu (Argeș, nr 9/2018)

Mihai Firică s-a născut la 26 iulie 1970 în Craiova. A studiat Literele, istoria și dreptul, având o specializare post-universitară în Managementul relațiilor internaționale. A ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Culturii, în perioada 2020-2021.

A debutat ca poet în 1989, colaborând cu cele mai importante publicații de cultură din România. Poeziile i-au fost traduse în engleză, franceză, spaniolă, albaneză, sârbă, maghiară, japoneză și bulgară. Cel mai recent volum de poezie tradus ]n limba spaniolă: „Anillos perdidos en océanos desconocidos” (NoteBook Poiesis en su Colección GreenLine – Bilingual, 2022, Chile).

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1997. Pentru volumul de „Biografie sumară” (1996) a primit Premiul pentru debut în poezie al Academiei Internaționale „Mihai Eminescu”. Cel de-al doilea volum de poezie „Limba șarpelui călător” (1997) a primit Premiul „Marin Sorescu” și Premiul de poezie al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova. În 2017 a publicat la Ed. Tracus Arte volumul de versuri „Ultimele zile și viața de după”, iar în 2022 un nou volum de versuri „Dragostea cu parfum de migdale amare” (Ed. Vinea).

În 2006 a apărut o versiune revizuită a volumului „Limba șarpelui călător/ The Tongue of Wandering Serpent” în română și engleză. Activitatea jurnalistică a fost consemnată în volumele „Insectarul cu molii” (2004), „Dinastia ticăloșilor” (2010) și „România puzzle. Ilustrate din rezervația de cleptozauri” (2015), trilogie remarcată de critica de specialitate pentru incisivitate și acuratețea analizei socio-politice. Pentru activitatea literară și jurnalistică a fost distins cu mai multe premii de prestigiu din România.

În 2011, Casa Regală a României i-a acordat „Medalia Regele Mihai I pentru loialitate.”


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă