TVR și TVR INFO transmit Ceremonia de încoronare a Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea al Regatului Unit

TVR și TVR INFO transmit Ceremonia de încoronare a Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea al Regatului Unit

12:21 02.05.2023
0

Ceremonia de încoronare a Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea al Regatului Unit se vede în direct la TVR 1 şi TVR INFO sâmbătă, 6 mai, ora 12.30. Emisiunile informative ale posturilor TVR 1, TVR INFO, TVR 2 – cu subiecte dedicate regalităţii şi încoronării începând din 1 mai.

Ceremonia de încoronare a Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea al Regatului Unit se vede în direct la TVR 1 şi TVR INFO sâmbătă, 6 mai, ora 12.30;

O echipă a Ştirilor TVR – formată din jurnaliştii Camelia Csiki şi Vlad Ungar, împreună cu operatorul Laurenţiu Langa – ne aduce corespondenţe de la Londra, din toate punctele cheie ale evenimentului: Castelul Windsor, Palatul Buckingham, Abația Westminster;

Emisiunile informative ale posturilor TVR 1, TVR INFO, TVR 2 – cu subiecte dedicate regalităţii şi încoronării începând din 1 mai;

Ediţie specială „Ora Regelui”, la TVR 1, sâmbătă, 6 mai, ora 15.30.

În 8 septembrie 2022, o lume întreagă s-a oprit în loc când biroul de presă de la Palatul Buckingham a anunţat moartea Reginei Elisabeta a II-a. Planeta, de la un capăt la altul, a făcut o ultimă reverenţă suveranei care şi-a slujit ţara timp de şapte decenii.

Regele Charles al III-lea s-a obişnuit deja cu noul statut, cu noul său rol, pentru care s-a pregătit toată viaţa: va duce mai departe misiunea mamei sale şi îşi scrie propria pagină în istoria umanităţii.

Distribuie articol

Pe 6 mai, Ziua Încoronării Regelui Charles al III-lea, Ştirile TVR realizează ediţii speciale care îmbină transmisiuni directe din locurile emblematice unde se desfăşoară ceremonia şi materiale filmate, alături invitaţi relevanţi, pentru a le explica telespectatorilor importanţa momentului istoric. Astfel, TVR 1 şi TVR INFO vor transmite în direct ceremonia încoronării Regelui Charles al III-lea sâmbătă, începând cu ora 12.30, în cadrul unei ediţii speciale moderate de Roxana Zamfirescu şi Bogdan Iancu. Ediţia specială va fi urmată, la TVR 1, de la 15.30, de premiera „Ora Regelui”, ce-l va avea pe Regele Charles al III-lea în prim plan.

Despre ceremonia încoronării Regelui Charles al III-lea

Pe 6 mai, în timpul slujbei de încoronare, Arhiepiscopul de Canterbury va aşeza pe capul Regelui Charles al III-lea Coroana Sfântul Eduard. Cântăreşte două kilograme şi e decorată cu rubine şi safire. A fost făcută pentru ceremonia de încoronare a Regelui Charles al II-lea, în 1661. Regele o va schimba la finalul ceremoniei cu Coroana Imperială de Stat, pe care o va purta la toate ocaziile formale.


Sursa: TVR comunicat
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă