Guvernul a decis PLAFONAREA prețurilor la energie, gaze, apă și carburanți

Guvernul a decis PLAFONAREA prețurilor la energie, gaze, apă și carburanți

21:43 29.03.2020
0

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat plafonarea prețurilor la energie electrică și termică, dar și la carburanți. Acestea vor fi plafonate la nivelul prețului avut în data de 29 martie.

Marcel Vela: ”În perioada stării de urgență prețurile la energie electrică și termincă, la gaze naturale, salubritate carburați și apă nu vor mai putea să crească peste nivelul înregistrat la data emiterii prezentei Ordonanțe. Acestea vor putea doar să scadă, dar sub nicio formă să crească.”

Distribuie articol

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, încă din 16 martie a.c., că decretul prin care s-a impus starea de urgență cuprinde măsuri sociale și economice, precum suspendarea cursurilor în școli și sistem universitar și preuniversitar. De asemenea, pot fi plafonate prețurile la servicii, combustibil și medicamente, precum și la utilități.

Iată câteva declarații ale președintelui Iohannis (domeniul economic):

\"Dacă va fi nevoie, se pot plafona prețurile la medicamente, alimente de strictă necesitate, servicii de utilitate publică, gaze, carburanți, electricitate în limita prețului mediu din ultimele trei luni\"

\"Nu mai e necesară deplasarea la sediul instituțiilor pentru depuneri de cereri pentru alocare de prestații sociale, pot fi depuse electronic\"

\"Angajatorii și angajații afectați vor fi sprijiniți prin derogări de la prevederile legale\"

\"Guvernul va anunța în curând pachetul de soluții pregătit\" (n.r. pentru domeniul economic)

\"Producția și întreaga economie trebuie să fie pregătite să susțină combaterea epidemiei\"

\"Se va asigura continuitatea serviciilor de utilitate publică\"

\"Am decis suspendarea efectuării controalelor la angajator de ITM\"

\"Totodată, ca măsură de primă urgență cu aplicabilitate graduală, repet graduală însemnând atunci și numai atunci când este absolut necesar, este și identificarea și rechiziționarea de stocuri, capacități de producție și distribuție, de echipamente de protecție, dezinfectanți și medicamente utilizate în tratarea COVID-19\"


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă