Senatorul doljean Nicolae Ciucă, viitor premier. Coaliția PNL-PSD-UDMR va asigura majoritatea pentru noul guvern

Senatorul doljean Nicolae Ciucă, viitor premier. Coaliția PNL-PSD-UDMR va asigura majoritatea pentru noul guvern

16:30 23.11.2021
0

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat luni pe senatorul Nicolae Ciucă (PNL Dolj) să formeze un nou guvern, în urma consultărilor cu partidele şi formaţiunile parlamentare, care au avut loc la Palatul Cotroceni. PNL, PSD, UDMR și reprezentanții minorităților au mers împreună la consultări, după ce au finalizat duminică discuţiile privind formarea noului guvern.

Generalul în rezervă Nicolae Ciucă (54 de ani, născut în Plenița – Dolj), actual ministru al Apărării și fost șef al Statului Major General al Armatei. La alegerile parlamentare din 2019 a fost ales senator din partea PNL Dolj. Ciucă a fost premier interimar în 2020, după demisia premierului Ludovic Orban, și a devenit vicepreședinte al PNL. În octombrie, președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pentru funcția de premier al unui guvern minoritar PNL – UDMR, dar Ciucă și-a depus mandatul pentru că nu a reușit să strângă o majoritate guvernamentală.

Lista miniștrilor din Guvernul Ciucă

Prim-ministru: Nicolae Ciucă

Vicepremier: Kelemen Hunor

Vicepremier: Sorin Grindeanu

Miniștrii PSD

Ministerul Finanțelor: Adrian Câciu

Ministerul Apărării: Vasile Dîncu

Ministerul Transporturilor: Sorin Grindeanu

Ministerul Muncii: Marius Budăi

Ministerul Tineretului și Familiei: Gabriela Firea

Ministerul Culturii: Lucian Romașcanu

Ministerul Economiei: Florin Spătaru

Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila

Ministerul Agriculturii: Adrian Chesnoiu

Miniștrii PNL

Ministerul Justiției - Cătălin Predoiu

Ministerul Fondurilor Europene - Dan Vîlceanu

Ministerul Energiei- Virgil Popescu

Ministerul de Interne- Lucian Bode

Ministerul de Externe- Bogdan Aurescu

Ministerul Educației - Sorin Cîmpeanu

Ministerul Digitalizării - Florin Roman

Ministerul IMM-urilor și Turismului - Constantin Cadariu

Miniștrii UDMR

Ministerul Dezvoltării: Cseke Attila

Ministerul Mediului: Tanczos Barna

Ministerul Sportului: Eduard Novak

Miercuri 24.11.a.c, miniștrii propuși vor fi audiați în comisiile de specialitate, urmând ca joi să fie dat votul de învestitură.

Distribuie articol

Nicolae Ciucă, premier desemnat: Am primit din partea Președintelui României responsabilitatea de a forma o echipă de guvernare care să fie supusă aprobării Parlamentului. Forțele politice, cele care doresc să depășim cât mai curând crizele multiple ce încearcă greu țara noastră, au șansa ca în zilele următoare să își asume această responsabilitate. Vă asigur că, odată primit votul instituției fundamentale a democrației, vom trece la treabă din prima clipă.

Nu avem timp de pierdut! Depășirea situației critice va fi posibilă doar prin dedicare, disponibilitate la efort și solidaritate. Țara noastră merită un profil mai puternic în Europa și în lume, pentru că suntem un popor cu multe calități.

Avem foarte multe de făcut împreună, iar noi vom depune toate eforturile de care suntem capabili pentru a asigura stabilitate și perspectiva unei vieți mai bune.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă