GiMi Camping, alternativa ideală pentru pasionații de natură

GiMi Camping, alternativa ideală pentru pasionații de natură

17:56 21.06.2021
0

La intrare, pe partea stângă, există locurile special amenajate pentru parcarea rulotelor. Aceste locuri au acces la curent electric în imediata vecinătate, la toalete prevăzute cu dușuri și vestiare și, bineînțeles, acces la apă. O noutate este faptul că aici aveți posibilitatea de a evacua “apa gri” din rulota dumneavoastră.

Distribuie articol

Deși avem parte de o primăvară capricioasă cu locuri, în țară, unde ninge și locuri unde ghioceii și narcisele au trecut de mult, am ales ca destinație pentru căutarea primăverii Valea Oltului, mai precis, începutul Văii Oltului, în vecinătatea Muzeului Satului Vâlcean, la Gimi Camping. A trecut ceva vreme de când nu am mai fost cazat în camping așa că am ales să reeditez această experiență unică. Având în vedere că este și foarte aproape de București, am pornit către Bujoreni, Vâlcea. Drumul a fost liber și plăcut, iar lebedele de pe Lacul Râmnicu Vâlcea și verdele crud primăvăratic au făcut deliciul privirilor noastre.

Am preferat să ocolim un pic, așa că, în Goranu am apucat drumul județean 703F către Fedeleșoiu, apoi 703L până la digul ce desparte barajele Râmnicu Vâlcea de Dăești, și, în final, DC18, peste dig, până la drumul național, unde am făcut stânga și, după câteva sute de metri am început să urcăm, la dreapta, către Gimi Camping. Drumul este asfaltat și urcă până la camping, iar, de aici, se deschide o priveliște absolut fantastică asupra Lacului Dăești și Masivului Cozia.

La intrare, pe partea stângă, există locurile special amenajate pentru parcarea rulotelor. Aceste locuri au acces la curent electric în imediata vecinătate, la toalete prevăzute cu dușuri și vestiare și, bineînțeles, acces la apă. O noutate este faptul că aici aveți posibilitatea de a evacua “apa gri” din rulota dumneavoastră.

Pentru cei care doresc să stea la căsuțe, aici veți găsi 4 căsuțe cu două paturi și o căsuță dublă cu două dormitoare și 4 paturi. Locul pentru corturi este foarte vast și poate acomoda cu lejeritate peste 30 de corturi în așa fel încât fiecare turist să aibă parte de spațiul și intimitatea necesară.

Pentru cei care doresc un loc mai ferit pentru cort, familia Gaică, gazdele dumneavoastră, au amenajat special un spațiu de campare la marginea unei pădurici, spații de campare prevăzute cu foișor și hamace. Disponibilă pentru cazare mai este și o rulotă complet utilată cu 4 locuri, un pat matrimonial și două paturi single suprapuse, ideală pentru o familie cu doi copii.

Dotările campingului satisfac și cele mai exigente cerințe, astfel că aici, la Gimi Camping, aveți parte de nu mai puțin de 5 locuri acoperite prevăzute cu plită pe gaz și chiuvetă unde se poate găti, sunt disponibile locuri special amenajate pentru grătar prevăzute și cu loc pentru ceaun și plită. Bucătăria principală este dotată cu toate cele necesare pentru prepararea oricăror feluri de mâncare, iar frigidere se regăsesc în toate spațiile disponibile pentru prepararea mâncărurilor.

Sala pentru servi masa poate găzdui cu ușurință peste 40 de persoane, deci, locația este foarte potrivită și pentru cei care doresc organizarea unor evenimente de mici și medii dimensiuni la iarbă verde, în natură. Adiacent sălii pentru servit masa și bucătăriei principale există un foișor acoperit unde mai sunt disponibile mai bine de 30 de locuri.

Toaletele campingului sunt separate, pentru femei și pentru bărbați, fiecare dintre aceste grupuri sanitare fiind dotate cu vestiar și spațiu suficient pentru a avea parte de confortul necesar. O noutate și un plus, în același timp, este toaleta pentru persoanele cu dizabilități, Gimi Camping fiind printre foarte puținele locații care asigură servicii și pentru persoanele cu dizabilități.

Nici cei mici nu au fost uitați, astfel că, la Gimi Camping există un loc de joacă pentru copii care cuprinde toate dotările necesare pentru ca cei mici să se simtă minunat și să desfășoare diverse activități în aer liber. Locul de joacă este poziționat strategic, alături de locurile special amenajate pentru grătar, astfel că, în timp ce vă pregătiți masa vă puteți avea permanent copii sub supraveghere.

O altă noutate este o casă muzeu care poate fi vizitată de oaspeți, casă ce cuprinde diverse obiecte vechi și elemente din cultura și tradiția zonei. Spațiul exterior este frumos amenajat și decorat, aici având ocazia să admirați un car cu boi și o sanie, ambele conservate perfect, cu o vechime mai mare de 80 de ani.

Gazdele dumneavoastră, o familie foarte ospitalieră, vă vor asigura tot confortul necesar pentru ca sejurul dumneavoastră petrecut la Gimi Camping să fie de neuitat. De asemenea, prin amabilitatea gazdelor, aveți acces la grădina de zarzavaturi și verdețuri, astfel că mesele preparate aici vor fi naturale și bogate în vitaminele atât de necesare.

Pe perioada verii, o piscină va face deliciul oaspeților. Pentu a oferi condiții de invidiat, familia Gaia are în proiect construcția unei saune umede pentru a maximiza confortul celor cazați la Gimi Camping.

Din punctul meiu de vedere, Gimi Camping este locația perfectă pentru a petrece câteva zile în natură alături de o familie minunată care vor face tot ce este omenește posibil pentru a vă simți mai bine ca acasă.

Pentru securitatea oaspeților și evitarea eventualelor evenimente mai puțin plăcute, Gimi Camping este prevăzut cu sistem de supraveghere video, acest lucru fiind corect semnalizat încă de la intrarea pe proprietate.


Sursa: Turist prin Romania
Sursa imagine: GiMi Camping
Adrian Satmaru

Adrian Satmaru

Romania merita mai mult! Avem o tara absolut extraordinara care merita promovata si mediatizata. Din 1996 fac acest lucru si voi continua sa-l fac atat timp cat voi mai putea. Fac tot ce imi sta in putere sa promovez traditia, cultura, istoria si mestesugurile locale. Pana la urma, istoria si cultura definesc un popor.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă