Construită la jumătatea secolului al XVIII-lea, Casa memorială Anton Pann este un veritabil monument de arhitectură urbană cu foişor şi pivniţă. Casa este inclusă în Ghidul turistic al României. Expoziția din incinta casei memoriale prezintă vizitatorilor peregrinările pe meleagurile Vâlcii, datând din anii 1826-1828, 1836-1840, ale celui ce a rămas în conștiința urmașilor drept „Fiul Pepelei cel isteț ca un proverb” și care a fost „dascăl de musichie” la școala organizată pe lângă Episcopia Râmnicului. Casa muzeu a fost mutată pe o distanţă de 37 metri faţă de amplasamentul iniţial, odată cu modernizarea şi reamenajarea centrului municipiului.
Distribuie articol
Expoziţia din interior ilustrează interiorul unei modeste locuinţe de târg de la mijlocul secolului al XIX-lea cu piese de mobilier (divan, bibliotecă, masă, scaune), obiecte decorative din cositor, alamă, alpaca şi portrete ale unor personalităţi din epocă.
În ultima încăpere a muzeului se află lucrări muzicale, culegeri de folclor, poezii şi povestiri ale lui Anton Pann (Noul Erotocrit, Sibiu, 1837; Fabule şi istorioare, Bucuresti, 1841; Povestea Vorbei, Bucuresti, 1847; Nastratin Hogea, Bucureşti, 1853 etc.). Program de vizitare (noiembrie - martie): zilnic 9.00 – 17.00, luni închis.
Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.