Cabana de vânătoare a lui Ceaușescu de lângă Reșca

Cabana de vânătoare a lui Ceaușescu de lângă Reșca

09:50 19.06.2019
0

Cabana de vânătoare a lui Ceaușescu este situată în județul Olt, la 13 km de orașul Caracal, în inima pădurii de lângă satul Reșca.

Distribuie articol

A fost odată… acum 30 și ceva de ani

Povestea cabanei începe în anul 1980, când a fost construită la ordinul lui Ceaușescu, un împătimit al vânătorii. Se spune că a fost singura cabană de vânătoare unde Nicolae și Elena înnoptau.

Pădurea de la Reșca era una din zonele de vânătoare preferate de Ceaușescu, venind aici de 2-3 ori pe an. În perioadă sa de glorie, era păzită de gărzi care înconjurau domeniul zilnic.

Complexul de vânătoare este compus din 3 clădiri principale:

- cabana unde locuia Ceaușescu. 

Este construită în stil rustic montan, în majoritate din lemn, cu influențe oltenești. Cuprinde 4 dormitoare, 2 băi, o sufragerie cu șemineu, o bucătărie.

În camerele soților Ceaușescu mobilierul nu a fost modificat, păstrându-se aceleași paturi în care aceștia dormeau, aceleași covoare țărănești și obiecte decorative..

- un al doilea corp care cuprinde o sală de mese de 50mp, o sală de conferințe de aceeași suprafața, o bucătărie , cinci dormitoare. Clădirea mai păstrează pe pereți o parte din trofeele din perioada comunistă. Cerbul lopătar este ridicat la rang înalt, fiind prezent și azi pe pereți.

- al treilea corp este constituit din patru camere cu băi proprii.

Renovarea clădirilor s-a făcut în mai multe rânduri, ultima datând din anul 2006 când s-au refăcut zugrăvelile, s-a retratat lemnul, s-a înlocuit centrală termică și gresia. 

Foişorul din curte păstrează şi astăzi masa folosită de suita lui Ceaușescu la ceremonialul de după vânătoare, când se pregătea vanâtul.

Un complex arătos, cu o poveste frumoasă și o istorie bogată într – un loc liniștit cu aer curat și plimbări prin pădure.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă