Filmul documentar artistic BASARABIA va fi prezentat la Muzeul de Artă din Craiova

Filmul documentar artistic BASARABIA va fi prezentat la Muzeul de Artă din Craiova

13:04 13.11.2019
0

Filmul documentar artistic BASARABIA va fi prezentat sâmbătă, 16 noiembrie 2019, ora 12, la Muzeul de Artă din Craiova, în prezența scriitorului Horia Muntenuș, realizator. Una dintre cele mai dramatice file din istoria românilor este prezentată într-o producție unică, plină de emoție și drame povestite de supraviețuitori. Filmul este realizat cu sprijinul popular de pe ambele maluri ale Prutului. Filmările au început pe data de 1 Decembrie 2016, la Chișinău, și au continuat până în noiembrie 2018, cu finalizarea post-producției în 2019.

Distribuie articol

Filmul BASARABIA prezintă o radiografie a istoriei și geografiei spirituale a Basarabiei. O investigație a trecutului zbuciumat prin care au trecut, românii de dincolo de Prut.

,,Basarabia” este un film documentar-artistic, independent, despre suferință, traume, dar și despre puterea Ființei de a se manifesta, în candoarea supraviețuirii, în bucuriile simple, dar triumfătoare, plenare și firești ale vieții.

Filmul este un lung metraj, cu o durată de 5 ore, împărțit în episoade de câte o oră.

În film, sunt intervievați istorici de prestigiu și personalități culturale de pe ambele maluri ale Prutului; sunt intervievați supraviețuitori și martori ai unor evenimente istorice; sunt întrunite documente inedite; sunt realizate filmări artistice; sunt convocate elemente ale folclorului și ale tradiției. Producția filmului se sprijină și pe protocoalele de colaborare, în documentarea și cercetarea științifică, semnate și realizate cu Asociația ,,Despărțământul ASTRA” Câmpia Turzii, cu Serviciul de Stat de Arhivă al Republicii Moldova, cu Centrul de Cultură şi Istorie Militară și cu Muzeul Militar din Republica Moldova, cu Academia de Științe a Moldovei.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă