Fântâna principală de pe terasa Castelului Peleș a fost restaurată

Fântâna principală de pe terasa Castelului Peleș a fost restaurată

09:51 23.08.2019
0

Castelul Peleș, unul dintre cele mai frumoase castele europene și un adevărat simbol al României, trece prin transformări esențiale după ce ani de-a rândul a fost ignorat de Ministerul Culturii. La 22 august 2019, la împlinirea a 144 de la punerea pietrei de temelie a Castelului Peleș, a fost redată în folosință fântâna principală de pe terasa mare.

Veolia România, expert în managementul resurselor de apă, a sprijinit Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș pentru reîntregirea monumentului istoric şi terasele acestuia, prin restaurarea fântânii centrale.

Distribuie articol

Fântâna principală, cea mai mare dintre cele șaisprezece existente în grădina castelului, a fost reabilitată printr-un proces de refacere a sistemului de instalaţii de apă şi jet, cât şi prin intervenţii de infrastructură pentru refacerea estetică şi funcţională a construcției. Lucrările au durat două luni.

În prezent, Castelul Peleș aparține Familiei Regale a României dar este administrat de către Ministerul Culturii, care plătește o chirie simbolică în schimbul obligației neonorate de a reabilita edificiul. Sumele încasate de către stat din vânzarea biletelor de vizitare sau alte activități sunt de sute de ori mai mari decât chiria.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă