Experiența de scriitor-bursier, expusă într-un volum care va fi lansat de Nicolae Coande: Mansarda Europa. 4 jurnale din Apus

Experiența de scriitor-bursier, expusă într-un volum care va fi lansat de Nicolae Coande: Mansarda Europa. 4 jurnale din Apus

13:36 25.11.2019
0

Nicolae Coande va lansa, vineri 29 noiembrie, de la ora 17,oo, nou sa carte „Mansarda Europa. 4 jurnale din Apus” (Ed. Paralela 45, 2019), la sala Ia te uită!. a Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova.

Autorul spune că este o carte de jurnale, note de călătorie și însemnări personale din perioada în care a fost scriitor în rezidență în Germania (Fundația Heinrich Böll, respectiv Schöppingen – Westfalia), Austria (MuseumQuartier, Viena) și Elveția (Fundația Heinrich Maria Ledig-Rowohlt, Chateau de Lavigny).

Distribuie articol

Nicolae Coande mărturisește despre experiențele sale în calitate de scriitor bursier: „Am reunit în „Mansarda Europa” jurnalele ţinute la rezidenţele literare din Occident la care am fost invitat începând cu anul 2003. Cu puțin noroc am ieşit din când în când „afară”, nu pentru shopping şi nici pentru a căuta un loc de muncă mai bun – nu am vocație de expat.

Am fost primit în Apus ca scriitor iar asta mi-a oferit o anume consolare faţă de lipsa de respect sau indiferenţa veselă (de Cimitir Săpânța) de care „se bucură” scriitorii români în propria-le ţară. „Căpcăunul filantropic”, despre care vorbea Octavio Paz, este acel stat festivist care vrea să fie preamărit, în vreme ce îți aruncă un mărunțiș acolo. Mai bine, lipsă. ”


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă