Elevii vladimirești premiați de Oficiul Național pentru Cultul Eroilor

Elevii vladimirești premiați de Oficiul Național pentru Cultul Eroilor

17:57 22.12.2020
0

Pasionați de istorie și de cultul eroilor la români, elevii vladimirești au participat în perioada 14.09.2020 - 07.12.2020 la cele două concursuri organizate online de Oficiul Național pentru Cultul Eroilor.

Distribuie articol

La cea de-a X-a ediție a concursului ,,Eroul meu de ieri şi de azi!”, Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescuˮ din Craiova a fost reprezentat de eleva Ana Ruxandra Georgescu din clasa a IX-a B, care a obținut Locul I, iar la cea de-a XXXX-a ediție a concursului ,,Să nu ne uităm eroii! ˮ, elev-caporal Cristian George Vîrtopeanu din clasa a XI-a C a obținut Locul al III-lea. Elevii au fost coordonați de profesor Nori Ionela Cadea.

Ana Ruxandra Georgescu a participat la concurs cu două materiale: un eseu cu tema ,,Eroul familiei mele şi prezentul ţării meleˮ și un desen cu tema ,,Eroul familiei mele şi trecutul ţării meleˮ, iar elev-caporal Cristian George Vîrtopeanu, pentru a răspunde la cele douăzeci de întrebări formulate de organizatorii concursului, a avut de parcurs o bibliografie vastă în care a descoperit portrete de eroi, morminte și opere comemorative de război atât din țară, cât și din străinătate.

Pentru cei doi elevi vladimirești, participarea la acest concurs a fost o experiență plină de învățăminte după cum ei înşişi mărturisesc:

„Pentru mine, participarea la concursul Eroul meu de ieri și de azi a reprezentat o adevărată provocare, fiind prima dată când am avut onoarea de a reprezenta Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescuˮ din Craiova. Am reușit în acest fel să imi depășesc limitele, parcurgând o experiență unică, incomparabilă.

spune că a fost un prilej prin care am reușit să mă descopăr mai bine pe mine însămi și să îmi reamintesc de cei dragi sufletului meu, iar acest lucru mi-a demonstrat încă o dată cât de legați suntem atât de istoria familiei noastre, cât și de cea a întregii țări.ˮ a mărturisit Ana Ruxandra Georgescu

Cristian George Vîrtopeanu vădit impresionat, a declarat: „La acest concurs am înteles că istoria nu ține numai de povești frumoase, să ni se culeagă din trecutul neamului nostru paginile luminoase, faptele mărețe și că trebuie să aflăm totodată și părțile tragice. Prin intermediul acestui concurs am înțeles că nimic nu servește mai bine patria noastră, decât cunoașterea sacrificiului de care au dat dovadă înaintașii noștriˮ.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă