Educația, principala victimă a lui Teodorovici și Dăncilă! Dezastru la ministerele cheie pentru dezvoltare

Educația, principala victimă a lui Teodorovici și Dăncilă! Dezastru la ministerele cheie pentru dezvoltare

09:09 06.08.2019
0

Zvonurile privind colapsul financiar nu doar se că adeveresc dar arată că guvernarea PSD+ALDE a blocat dezvoltarea economică și a afectat grav principalele domenii de care depinde standardul de viață al românilor. A venit scadența pentru aberațiile făcute de Olguța Vasilescu și Darius Vâlcov, iar Orlando Teodorovici și Viorica Dăncilă nu mai au cum să cârpească sacul gol al Bugetului național. După mai multe amânări, Ministrul Finanțelor a prezentat proiectul rectificării bugetare. Pierd bani ministerele Educației Naționale, Fondurilor Europene, Cercetării și Inovării, Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Economiei, Apelor, Pădurilor și Mediului, Transporturilor, la care se adaugă Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie articol

Reduceri bugetare la Ministerul Educației Naționale: -1,03 miliarde de lei. Execuția la semestrul I este de 46% din bugetul aprobat.

S-au propus reduceri ale cheltuielilor bugetare astfel:

titlul ”Cheltuieli de personal” -400,0 mil. lei (suma rămasă asigură plata salariilor până la sfârșitul anului, titlurile executorii şi aplicare Legii nr. 85/2016),

titlul ”Bunuri și servicii” – 7,5 mil lei, media lunară rămasă pentru semestrul al doilea este cu 12% mai mare decât media plăților pe primele 6 luni, reducerea propusă reprezentând suma blocată de 10% potrivit Legii 500/2002 privind finanțele publice,

titlul ”Transferuri între unități ale administrației publice” -109,4 mil. lei, reprezentând suma blocată de 10% potrivit Legii 500/2002 privind finanțele publice.

titlul ”Alte cheltuieli”- 80 mil lei ca urmare a economiilor înregistrate la dobânzi legale aferente sentințelor judecătorești,

titlul ”Active nefinanciare” – 20 milioane lei, media lunară rămasă pentru semestrul al doilea este cu 226% mai mare decât media plăților pe primele 6 luni,

titlul ”Asistență socială” se propune diminuarea cu -440 milioane lei, din cauza nederulării programului ”Merg la școală” întrucât până în prezent actul normativ necesar derulării programului nu a fost promovat. Media rămasă de cheltuit pentru semestrul II la acest titlu, cu 84% mai mare decât media lunară a plăților pe primul semestru permite derularea în continuare a actualului program pentru rechizite școlare destinat copiilor din familii cu venituri reduse aflați în învățământul primar și gimnazial.

la cheltuielile aferente programelor cu finanțare rambursabilă se propune suplimentarea creditelor bugetare cu +30 milioane de lei și a celor de angajament cu 250 milioane lei pentru proiectul privind educația timpurie și proiectul ROSE privind învățământul secundar.

MINISTERELE CARE PIERD BANI

Ministerul Educației Naționale: -1,03 miliarde de lei.

Ministerul Fondurilor Europene: -681,9 milioane lei.

Ministerul Cercetării și Inovării: – 369,1 milioane lei.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: – 310,4 milioane lei.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat: -243 milioane lei.

Ministerul Economiei: -225,6 milioane lei per sold.

Secretariatul General al Guvernului: -143,6 milioane lei per sold.

Ministerul Apelor și Pădurilor: -138,9 milioane lei.

Ministerul Transporturilor: -128,8 milioane lei.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor: - 106,5 milioane lei.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă