Florin Cîțu: Guvernul trebuie URGENT să elimine pensiile speciale

Florin Cîțu: Guvernul trebuie URGENT să elimine pensiile speciale

15:27 02.08.2019
0

Senatorul Florin Cîțu atrage atenția asupra gravelor derapaje de natură economică și financiară și arată că salariul mediu net în administrația publică (de exemplu MAI), armată, asigurări sociale (cei cu cardul de sănatate) este de aproximativ 1000 de euro pe lună. Asta în vreme ce salariul mediu net în sectorul privat este de 500 de euro pe lună.

Apreciatul specialist în economie pune degetul pe rană: Să fie mai clar, cei care câștigă în medie 500 de euro pe lună susțin din taxele lor salariile funcționarilor din sectorul bugetar + pensiile+ pensiile speciale. Cam nedrept, nu vi se pare?

Guvernul trebuie URGENT să elimine pensiile speciale și să-i treacă pe toți acești “speciali” pe sistemul de contributivitate. Au plătit contribuții și în medie MEREU au avut salarii mai mari decât restul economiei. Și pensia lor o să fie corelată cu aceste salarii. O să fie toți OK, spune liberalul Florin Cîțu

Distribuie articol

Florin Cîțu mai arată în postarea sa: Incompetența crasă care a umplut până la refuz sistemul public este rezultatul DIRECT a două decizii marca PDS+ALDE:

1. salarii crescute din pix fără nicio legătură cu performanța.

2. legislația tâmpită care le garantează funcționarilor publici că nu își vor pierde locul de muncă indiferent de cât de incompetenți sunt. Chiar și atunci când incompetența lor duce la costuri enorme pentru buget sau chiar tragedii.

Vom corecta URGENT aceste probleme din sistemul public.

Legăm DIRECT salariul de performanță!

SCHIMBĂM legislația pentru a le da șansa funcționarilor publici incompetenți să-și îmbunătățească performanța în sectorul privat.

Doar atunci sistemul public va avea profesioniști. Astăzi este plin până la refuz de profesionisti între ghilimele.


Sursa: Florin Cîțu facebook
Mihai Firică

Mihai Firică

director PRO Oltenia - ziar online: Informaţia veritabilă te face mai puternic. Orice decizie iei, a fi la curent cu ultimele noutăţi din domeniul care te interesează este o condiţie a succesului. Viaţa de zi cu zi te-a învăţat, dragă cititorule, că a afla o informaţie în timp real, cu un pas înaintea celuilalt, deschide oportunităţi nebănuite.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă