Dulceață din coajă de lubeniță

Dulceață din coajă de lubeniță

23:50 05.07.2019
0

Dulceața din coajă de pepene verde – roșu – lubeniță. Coji confiate de pepene. Dulceața de coji de pepene verde cu vanilie este foarte gustoasa și foarte utilă în cofetărie și patiserie.

Distribuie articol

Fructele sunt fierte succesiv în soluții tot mai concentrate de zahăr cu glucoza, până ce și ultima moleculaâă de apă din țesuturile lor este înlocuită cu sirop. În funcție de dimensiunile fructelor (vorbim și de fructe întregi gen pară, piersiă, mandarină, portocală, castane sau chiar pepene galben sau ananas) procesul de confiere poate dura și peste 30 de zile. Și Sicilia este celebră pentru aceste fructe confiate (frutta candita). Unele sunt colorate suplimentar – cireșele verzi de exemplu.

Dulceața din coaja de pepene verde este la îndemâna oricui și se prepara usor și rapid. Decât să aruncăm cojile de pepene mai bine le transforma în așa ceva. Ca la orice dulceață, folosim părți egale de fruct și zahar. În mod special am tăiat cojile în fâșii subțiri și lungi – ca să le pot folosi și la decorat torturi. Dar se poate face și dulceață din coajă de pepene mărunțită cubulețe – este utilă pentru checuri și cozonaci.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă